2023. június 07. | 11:18

Az olasz együttestől az idény végén távozó Luciano Spalletti autóját 2021 októberében lopták el, most visszakapott belőle egy darabot.

1990 után ismét Nápolyba került az olasz labdarúgó bajnokság megnyeréséért járó trófea. A bajnoki címet többszázezren ünnepelték a város utcáin, ám a hangulat nem volt mindig ennyire rózsás a Napoli háza táján.

2021 októberében a feldühödött szurkolók ellopták Luciano Spalletti vezetőedző Fiat Panda típusú autóját, majd egy feliratot hagytak a stadion mellett, a következő üzenettel:

„Visszakapod a Pandát, amennyiben távozol a csapattól.”

Nos, Spalletti az idény végén valóban elhagyja Nápolyt, az olasz szakember saját elmondása alapján pihenésre vágyik, egy bajnoki címmel zárult szezon után lelépni a lehető legjobb időzítésnek tűnik. Az ultrák pedig betartották ígéretüket, legalábbis részben.

A fanatikus drukkerek egy dobozt juttattak el a Napoli sajtószobájába, melyben a Fiat Panda kormánykereke, valamint néhány CD volt. A mellékelt üzenetben az állt, a kocsit beolvasztották, ám egy kis darabot legalább visszajuttattak jogos tulajdonosához.

Luciano Spalletti valójában rögtön a 2021-es eset után visszakapta az autóját, az ultrák mindenesetre egy humoros gesztussal jelezték, mindenért megbocsájtottak, sőt, hősként ünnepelték a Scudettót elhódító edzőt.

A Napoli stadionja a 2020-ban elhunyt Diego Maradona nevét viseli, az argentin klasszis 1984 és 1991 között szolgálta a csapatot. A klub színeiben a legendás futballista olasz bajnokságot, olasz szuperkupát és UEFA kupát is nyert.

A Panda a Fiat márka egyik klasszikus modellje, bemutatóját 1980-ban tartották. Ma már hibrid formában is elérhető, a tervek szerint pedig még idén megérkezhet a tisztán elektromos meghajtású változat is.

Depositphotos