Egy férfi autójával üldözte, majd hátulról meglökte haragosa kocsiját, aki elvesztette uralmát a jármű felett, emiatt pedig súlyos balesetet szenvedett. A vádlott segítségnyújtás nélkül hajtott tovább, ezért súlyos büntetésre számíthat.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye szerint a Fővárosi Ítélőtábla súlyosította annak a vádlottnak a büntetését, aki haragosát gépkocsival üldözőbe vette, majd annak autóját az útról leszorítva a sértett súlyos sérülésével járó balesetet okozott.

Szirénázó rendőrautók

A 32 éves férfi lakóhelyén 2017 szeptemberében két családtagja társaságában autózott egy Pest megyei településen a 32 éves férfi lakóhelyén, amikor megpillantotta a szintén gépkocsival közlekedő egyik rokonát, akivel haragos viszonyban állt. A vádlott elkezdte üldözni a sértettet, majd miután utolérte, autójával a másik gépkocsi bal hátsó sarkának ütközött. Utóbbi az ütközés hatására megpördült, az út melletti árokba csapódott és felborult.

A vádlott a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A baleset következtében a sértettet életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors műtéti beavatkozás mentette meg a kórházban. Sérülései maradandó fogyatékossággal jártak.

Az elsőfokú bíróság 5 év szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, az ügyész azonban súlyosításért fellebbezett, amit a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenn is tartott. Az ügyben másodfokon eljárt Fővárosi Ítélőtábla segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében is bűnösnek mondta ki a vádlottat, ezért az elsőfokon kiszabott büntetését 6 év szabadságvesztésre súlyosította.