Még a 18-at sem töltötte be, de már többször eltiltották a vezetéstől

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-02-09, 13:07

25 000 forint pénzbírsággal sújtotta a Járásbíróság a kiskorú sofőrt.

Kiskorú gyerekével fuvaroztatta magát egy nő Zala megyében, erre vélhetően többször is sor került a múltban. Az anya-fia páros egy közúti ellenőrzés során bukott le.

A Zala Megyei Főügyészség szóvivője, Pirger Csaba arról számolt be, hogy fiatal kora ellenére már többször el volt tiltva a vezetéstől az a 15 éves fiú, akit anyja vett rá újabb engedély nélküli közlekedésre. A kamasz egy ellenőrzésen ismételten lebukott.

Az eddigi ismeretek alapján a zalaegerszegi nő tavaly nyáron vette rá akkor alig 15 éves fiát arra, hogy Zalaegerszegről személygépkocsival vigye el őt Padárra rokonlátogatás céljából. Az anya tudatában volt annak, hogy a fia engedély nélküli vezetés és más szabálysértések miatt, sőt, az eltiltás hatálya alatti újabb szabálysértése után kétszeresen is el volt tiltva a járművezetéstől, mégis engedte, hogy a csemetéje újra beüljön a volán mögé. 

Fiatalkorú fiú a volánnál
A kép csak illusztráció!

Útközben aztán belefutottak a rendőrökbe, az igazoltatás során pedig kiderült, hogy a tinédzsernek nincs jogosítványa, illetve büntetés hatálya alatt is áll. A Zalaegerszegi Járásbíróság eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt 25 ezer forint pénzbírságot szabott ki a fiúra, akit harmadszor is eltiltott a járművezetéstől. 

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az anya ellen, mert úgy ítélte meg, hogy a nő súlyosan veszélyeztette a gyermek erkölcsi fejlődését azzal, hogy az ugyanazért már többször elmarasztalt fiát újabb szabálysértés elkövetésére vette rá.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Részeg sofőr
2020. március 03.
A férfi által vezetett gépkocsival is voltak problémák.
A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton

További hírek