2023. október 02. | 10:39

Különös képet rögzített Szlovákiában egy sebességmérő kamera.

Sok olyan képet láttunk már az interneten, amikor közlekedési kamerák valamilyen furcsa jelenetet vettek fel. Előfordulnak különös esetek a sofőr körül is, de volt, hogy csomagtartóban utazó emberekről készült fotó.

Most ismét egy hasonló kezdett el terjedni, és itt készült róla fotó nem messze. Hiszen a szlovákiai Sterusy településen fotózott le egy sebességmérő kamera egy Skodát, amelyről a kép aztán elkezdet terjedni.

Ezen az látszik, hogy egy termetes vizsla kutya ül a kormány mögött, és látszólag vezeti az autót. Ez bár elsőre jópofának tűnik, elég balesetveszélyes, akár a kutya is megsérülhet így.

A rendőrök emiatt megállították és számon kérték az autóst a cirkuszi mutatványért. A férfi ragaszkodott hozzá, hogy a kutya az ölébe ugrott és pont akkor vette fel őket a kamera, amikor kitakarta a sofőrt.

A rendőrök úgy látták a felvételen, hogy az autóban nem történt hirtelen mozgás, ezért nem hitték el ezt a történetet. Bírságot szabtak ki az autót vezető férfira, de nem tudni, hogy gyorshajtásért vagy az állat nem megfelelő elhelyezéséért, rögzítéséért.

Hiszen egy autóban szaladgáló bármilyen állat megzavarhat minket a vezetés során, és emiatt balesetet okozhatunk, amiben nem csak emeberek, de az állatok is megsérülhetnek. Ezért ma már a legtöbb ilyen állatra létezik valamilyen utazási megoldás.

Vannak különböző méretű kenelek, amiket be is köthetünk, vagy egyéb módon rögzíthetünk. Hámmal is köthetünk be állatokat az autóba, akár a biztonsági öv saját csatjával, vagy vannak speciális szállítóeszközök is.

Polícia Slovenskej republiky