Februárban érkezett a hír, mely szerint 2021 szeptemberében indulhat a Microlino EV sorozatgyártása. A BMW Isetta modern változataként újjászülető, városi elektromos kisautót 200 kilométeres hatótávolsággal kívánják piacra dobni. Egy török tervező továbbgondolta a járműben rejlő lehetőségeket, és megálmodta a Microlino Camper lakóautó-koncepciót.

Ozan Kayikci elképzelései alapján a kempingezés élményét elöl egy felfújható sátor, hátul pedig egy hordozható konyha teszi teljessé. A kétszemélyes Microlino így tökéletes lehetőséget nyújt párok számára, akik a nagyvárosi nyüzsgéstől távol, a természet lágy ölén kívánnak némi minőségi időt eltölteni. A tervezőasztalon heverő csomag részét képezi két összecsukható szék is, melyek kis helyet foglalnak menet közben.

Ahogy fentebb említettem, a Microlino EV hatótávolsága 200 kilométer. Jó hír, hogy a tervek szerint az elektromos jármű bármely otthoni hálózatról tölthető lesz, a teljes akkumulátor-kapacitás eléréséhez pedig 4 óra szükséges. A kis méretű városi cirkáló végsebessége 90 km/h lehet.

A nagyobb méretű járműveket kedvelők számára a Concorde lakóautója nyújthat megoldást, melynek beépített garázsába egészen biztosan beférne egy Microlino EV is.