2021. október 15. | 16:16

A Signal Green fényezésű sportautó korábban a Jamiroquai frontemberének tulajdonában volt.

Alig egy hónap múlva a Ferrari bemutatja vadonatúj sportautóját, ami a LaFerrari Aperta alapjaira épül majd. Ennek a modellnek a gyökerei egészen a 2013-ban megjelent, legelső LaFerrariig nyúlnak vissza, bár az Icona egy új, hibrid rásegítés nélküli hajtáslánccal érkezik. Annak ellenére, hogy a LaFerrari már közel kilenc éves, a mai napig lenyűgöző látványt nyújt, kiváltképp Monaco utcáin.

A TTJJ YouTube-csatornának egy különleges LaFerrarit sikerült lencsevégre kapni a hercegségben. A felvételeken egy Walesben forgalomba helyezett, 2014-es modell látható, amelynek karosszériája a rendkívül ritka, Signal Green fényezést viseli. Nem véletlen, ha ismerősnek tűnik az autó, ugyanis korábban a hatalmas autófanatikus Jay Kay, a Jamiroquai együttes frontemberének tulajdonában volt.

A sportautó 2019 áprilisában cserélt gazdát, és a kilométerórája akkor mindössze 3057 kilométert mutatott. Hogy most hogyan is áll a helyzet, nem tudni, ám egy 2011-es interjúban Jay Kay elárulta, bár imádja a kocsikat, viszonylag ritkán vezeti őket, ennek köszönhető az alacsony futásteljesítmény.

A felvételek tanúsága alapján a zöld LaFerrari tökéletes állapotban van, és remélhetőleg ezúttal már kicsit sűrűbben használják, mint tette azt az énekes.

A LaFerrari, vagyis a maranellói autók esszenciája az olasz gyártó első hibrid modelljének számított, amikor 2013-ban piacra dobták. Meghajtásáról egy 6,3 literes, V12-es motor gondoskodik, amihez egy 120 kilowatt teljesítményű villanymotor csatlakozik. A mild-hibrid rendszer együttesen 963 lóerő és 700 newtonméter leadására képes. A sportkocsinak így kevesebb mint 3 másodperc szükséges a 0-100-as sprint teljesítéséhez, és alig 7 másodperc alatt képes elérni a 200 kilométer/órás tempót.

A vadonatúj Ferrari Icona leleplezésére november 15-én kerül sor.