2023. március 31. | 08:54

Ez az autó szerepelt a Halálos Iramban széria negyedik részében, ahol Paul Walker hajtotta.

Eladósorba került a Halálos Iramban filmek egyik ikonikus autója, egy Nissan Skyline R34 GT-R. Nem is egy hagyományos autóról van szó, ezt a Kaizo Industries tuningcég építette egyenesen a filmhez.

A sorozat negyedik részéhez készült a darab, amiben az azóta elhunyt Paul Walker vezette. Bár ott már régen nem az autózásról szólt a széria, de mégis voltak benne ikonikus darabok.

Az R34 GT-R ma már önmagában is rengeteg pénzt ér, mert különleges és legendás japán technika. Ezt az autót viszont emeli filmes szereplése és Paul Walker személye, aki többször is vezette.

Illetve nem csak ezt, hiszen a filmhez több autó is készült. Összesen 8 hasonló modellt raktak össze, amelyekből 7 darab R34 GTT és csak ez az egy eladósorba került a GT-R, tehát a legértékesebb.

A modell természetesen már rég nem gyári, de gondolom ez könnyen kitalálható a Nismótól érkező lökhárítókból és toldatokból. Az autó orrában csak úgy világít a hatalmas intercooler, amely a 2,6 literes, dupla turbós motornak hűti a levegőt.

Jelen konfigurációban az autó 550 lóerős, ami egy hatsebességes kézi Getrag váltón megy tovább a hátsó kerekekhez. Pontos adatok nincsenek, az autó pokolian mehet, viszont tudni kell megállni is. Ezért felelnek elöl hat-, hátul négydugattyús féknyergek.

A dizájn egyébként egészen letisztult egy ilyen penge épített autóhoz képest. Állítólag maga Paul Walker kérte, hogy ne matricázzák fel, maradjon meg ezen a kék alapszínén.

A Bonhams aukciósház oldalán április 28-án kerül árverésre az autó. A jelenlegi állás szerint arra számítanak, hogy nagyjából 1 millió dollárért fog elkelni, ez átszámítva 348,6 millió forint egy filmes ikon autójáért, ami egyben egy legenda.

Ha szeretnél képeket látni az autóról, kattints ide.

Getty Images/ Archive Photos/ Stringer