2020. január 31. | 09:35

Értetlenül bambult maga elé a villanyautó tulajdonosa.

Georg Konjovic nem akart hinni a szemének, miután bepattant az elektromos autójába. Történt ugyanis, hogy a tulajdonában lévő Audi e-tron váratlanul olajcserére figyelmeztetett.

Konjovic köpni-nyelni nem tudott meglepettségében, de gyorsan készített egy fotót a digitális műszerfalról, hogy tudja bizonyítani az igazát. Azóta kiderült, hogy miért bukkanhatott fel egy olyan hibaüzenet az e-tronban, aminek nem lenne szabad megjelennie egy villanyautóban.

Nos, a helyzet az, hogy az Audi e-tron (a Volkswagen ID. modelljeitől és az Audi Q4 e-trontól eltérően) nem a moduláris elektromos platformra (MEB), hanem a belső égésű motoros MLB Evo (hosszmotoros platform) módosított változatára épül.

Az Audi egyébként komolyan veszi a villanyosítást, a német prémiumárka célja az, hogy 2025-re minimum 10 hibrid és 20 teljesen elektromos autó jelenjen meg a palettáján (ez tulajdonképpen 30 féle karosszériaváltozatot jelent). Az Audi már lerántotta a leplet a legújabb elektromos szabadidő-autójáról, ami az e-tron alapjaira épül.

  • Címkék: