2021. október 13. | 16:38

Elfogása után a férfi nem tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrök néhány óra alatt kézre kerítették azt a 32 éves mászlonyi férfit, aki Dombóváron azért lopott el egy autót, mert a szakadó esőben nem akart gyalog hazamenni. Az egyenruhásokat egy helyi férfi értesítette a bűncselekmény elkövetéséről, a tettes 2021. október 9-én az éjszaki órákban lovasította meg a gépjárművet, amiben a tulajdonos bent felejtette az indítókulcsot.

A rendőrök adatgyűjtést végeztek, majd nyomozásba kezdtek. Néhány óra alatt megtalálták az ellopott autót, és az elkövetőt is gyorsan sikerült azonosítaniuk. A 32 éves mászlonyi lakost előállították, kihallgatása során a férfi elismerte a rendőröknek, hogy ő vitte el a kocsit.

Elmondta, hogy szombaton este barátnőjével besétáltak Dombóvárra. Később eleredt az eső, és nem akartak bőrig ázni, ezért elhatározta, hogy kerít maguknak egy autót, amivel hazamehetnek. Miután megtalálta a nyitott járművet, melyben a kulcs is benne volt, gyorsan beültek és elhajtottak. A lakásuktól nem messze, de elhagyatott területen leállította az autót, és még a rendszámát is leszedte.

A rendszámtáblákat végül visszaszolgáltatta a rendőröknek a tolvaj.  Az elkövetőnek jármű önkényes elvétele bűntett miatt kell felelnie.