Nézd meg közelebbről a golyóálló Porsche 911-et - VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-01-26, 13:54

A súlya is megnőtt, nem csak biztonságosabb lett.

A Porsche Múzeum gyűjteményét képezi az alább megtekinthető 996 Carrera, amely golyóálló üvegezésével egyedülálló a világon.

Gyárilag golyóálló Porsche 911-ből csupán egy létezik a világon, a cég egy meg nem nevezett vásárló kérésére látta el extra védelemmel a sportautót. A 20 mm vastag üveg kifejezetten ehhez a kocsihoz lett legyártva, az elkészítése során még arra is ügyeltek, hogy a hátsó szélvédőről ne tűnjenek el a fűtőszálak.

Golyóálló Porsche 911

A golyóálló üveg miatt az utastérbe alig hallatszódnak be a kinti zajok, az autó belsejében egyébként semmifél módósítást nem végeztek el, egyedül a napfénytetető tűnt el biztonsági okokból. A kasztni a Dyneema nevű golyóálló anyaggal lett bevonva, ami 15-ször erősebb az acélnál, de ebből a beavatatlan szem semmit sem vesz észre, ha ránézünk a kocsira, az pontosan ugyanolyan 911-esnek néz ki, mint a többi.

A Porsche persze tesztelte is a kocsi golyóálló-képességét, állítólag a legtöbb része ellenáll a 9 mm-es kézifegyverekből kilőhető lövedékeknek, de még a .44-es Magnum revolver tűzerejével szemben is védelmet nyújt a jármű.

Golyóálló Porsche 911

Az extra védelem extra súllyal jár, egy szimpla 996-os Carrera 1316 kilogrammot nyom, a golyóálló kivitel viszont 2722 kilós. Ennek ellenére sem kapott izmosabb erőforrást az egyedi Carrera, azt ugyanazzal a 3,4 literes motorral szerelték, mint a többi példányt. Ez a motor 300 lóerő és 350 Nm nyomaték leadására képes.

Kapcsolódó írások

2018. december 29.
1978-ban a Lamborghini, BMW és az ItalDesign közösen megalkották a valaha volt egyik legjobb BMW-t, az M1-t. 1978 és ’81 között a versenypályákon hódított, ma a gyűjtők nélkülözhetetlen darabja.
Top 5 Porsche tanulmányautó, fehér Porsche, elölnézet, balról
2018. december 30.
A Porsche úgy döntött, bemutatja 5 kedvenc tanulmányautóját. A lista némely tagja meghökkentő, de egyikük sem mondható utolsónak.

További hírek