Több ízben is jelentősen átlépte a sebességhatárt egy kamionos a Franciaországban található A7-es jelzésű autópályán. A sofőrt letöltendő szabadságvesztésre ítélheti a bíróság, de nem kizárólag csak azért, mert szeret gyorsan közlekedni.

Ellenőrzés alá vont kamion

A rendőrök először csak azért vonták intézkedés alá a nehéz-tehergépkocsi 23 éves sofőrjét, mert kiszúrták, hogy a száguldozó kamionos nem kötötte be magát. Az igazoltatás során aztán az egyenruhások orrát megcsapta a vezetőfülkéből áradó kannabisz szag, ennek hatására rögvest előkerült a kábítószer gyorsteszt, ami pozitív eredményt mutatott.

A tachográf ellenőrzésekor nem kis meglepetés érte a rendőröket: az eltelt 28 nap során az eszköz számos gyorshajtást rögzített, kilenc esetben 120 és 145 km/óra közötti tempót diktált a sofőr. A fiatalember jogosítványát azonnal bevonta a hatóság, majd büntetőbíróság elé idézték a vádlottat, ahol egyebek mellett (megengedett sebességhatár jelentős túllépése, biztonsági öv használatának elmulasztása stb.) kábítószertől befolyásolt állapotban történő járművezetés, valamint mások életének veszélyeztetése miatt kell majd felelnie. Utóbbiak miatt a bíróság az elkövetőt akár több év letöltendő szabadságvesztésre is ítélheti.