Óriásmatricák felragasztásával alázzák a bunkó sofőröket orosz fiatalok

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-01-10, 08:04

A közlekedési morálon szeretnének javítani a civilek.

Néhány évvel ezelőtt elindult egy mozgalom Oroszországban, amelynek deklarált célja, hogy javítson az orosz közlekedési morálon. A mozgalom tagjai kifejezetten azokra a sofőrökre vadásznak, akik látványosan letojják a KRESZ szabályait.

Matricák egy autó szélvédőjén

A Stop A Douchebag (Állíts meg egy barmot) névre hallgató mozgalom főként fiatalokból áll, akik kisebb csoportokba verődve várnak arra, hogy lecsapjanak a bunkó autósokra. Általában olyan helyekre mennek ki, ahol nagy eséllyel belefuthatnak azokba, akik a saját kedvük szerint értelmezik a közlekedésre vonatkozó szabályokat (nyilván tippeket is kapnak a fiatalok azt illetően, hogy hol érdemes kémlelődni).

Matricák egy autó szélvédőjén

Az alább látható videóban például olyan autósokat állítanak meg, akik az úttest helyett a járdán közlekednek. Amint meglátnak egy szabálytalankodót, elállják az útját, majd először normális hangnemben elmondják az illetőnek, hogy mi a baj, majd megkérik, hogy az úttesten folytassa az útját. Ha valaki ezt követően sem bír magával, akkor utánamennek a fiatalok, és óriásmatricákat ragasztanak a kocsijára, ezzel megalázva a renitens személyt. Persze nem mindig sikerül utolérni a kiszemelt gépjárművet, de amelyiket elkapják, azt általában rendesen megszórják matricákkal.

Magyarországon is létezik egy hasonló matricás csapat, azonban a Parkoló Gorilla nevű közösség tagjai nem annyira agresszívek, mint az orosz fiatalok. A magyar kezdeményezés keretén belül színes kártyákkal lehet felhívni a szabálytalankodó autósok figyelmét a parkolás szabályaira.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Facebook

YouTube

Pinterest

Kapcsolódó írások

Gumit égető mercis oldalról
2019. december 09.
Ha azt hitted, hogy nem mutatunk videót, akkor nagyot tévedtél.
 S500 Coupé
2018. október 26.
Két éve már, hogy az Alapjárat létrejött, azóta már több mint 100 videó került fel YouTube csatornánkra. Ezek közül válogattam ki Neked a személyes kedvenceimet!

További hírek