Overlanding – Ulánbátorból jelentkezik be Elekes Ferenc! + VIDEÓ

Frissítve:
2018-11-13, 11:12

Mongólia fővárosától, Ulánbátortól nem messze, egy kempingben telepedtek le az overlanderek, ahol Ferenc további érdekességeket fedett fel a Land Cruiserről!

A kemping, ahol ezúttal Evelin és Ferenc egy-két napra megpihen, valójában egy kifejezetten overlanderek számára fenntartott hely nem messze Mongólia fővárosától. Ferenc a kempinghelyről jelentkezett be, hogy a Land Cruiser még több izgalmas részletét megmutathassa az Alapjárat.hu olvasóinak!

Kappadókia

Rengeteg motor és felállított sátor volt a kempingben, de olyan autóból, mint az overlanderek Toyotája, biztosan nem volt sok. Egy korábbi videóban Ferenc és Evelin közösen már meséltek a terepjáróról, ám ezúttal annál részletesebben is bemutatják azt!

Toyota Land Cruiser fiókrendszer

A fiókrendszer

Egy 2006-os évjáratú Land Cruiserről van szó, mellyel több, mint 10 országon át ívelő útjukat 2018. június 19-én kezdték meg. Az utazás fő támogatója az a fiókrendszer, melyet Ferenc még az utazás előtt készített édesapjával. Az elem, mely nagyban megkönnyíti a fiatalok utazását összesen két fiókból és egy nyitható elemből áll, utóbbiban egy 12V-os hűtőszekrény van elhelyezve, ami az idő során szintén nagy hasznukra vált. A két fiókból az egyik konyhaként funkcionál, a másikban kempingfelszerelések vannak. A fiókrendszer tetején van egy tároló, abba pakolták ruháikat.

A tetősátor

Utazásuk során eddig két olyan alkalom volt, mikor a körülmények hatására nem tudtak a tetősátorban aludni, így az éjszakát az autóban kialakított, 150x120 cm-es fekvőhelyen kellett átvészelniük. A tetősátor Ferenc szerint azért is jó, mert kinyitni 2 perc, viszont az összerakás már egy kicsivel több, mint 10 percet vesz igénybe.

Toyota Land Cruiser Mongóliában

Az autó tetején a sátor mellett egy kisebb fémdobozka is észrevehető, melyben alkatrészek vannak, többek közt vontatókötél is. Az autó alá különösen off-roadra alkalmas futómű lett szerelve, egyéb számottevő módosítás nincs a járművön. Ezenkívül egy pót akkumulátor biztosít áramot a hűtőnek, illetve annak segítségével tudják kivitelezni a kamera és a telefonok töltését.

Toyota Land Cruiser

A Dél-Kelet ázsiai úttól kissé tartanak, a Kínába való érkezést ugyanakkor már nagyon várják, hiszen oda már minden szükséges dokumentumot, vízumot és idegenvezetőt elintéztek.

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
Toyota Land Cruiser
2018. szeptember 23.
A kalandorok, Veisz Evelin és Elekes Ferenc irigylésre méltó és felettébb praktikus módon alakították át a Land Cruisert, mellyel már jó ideje úton vannak Szingapúr felé

További hírek