Puzsér az autómentes belvárosról: A jövő zöld, vagy semmilyen! - VIDEÓ

Frissítve:
2018-11-28, 13:53

Nem mehettünk el szó nélkül amellett, hogy Puzsér Róbertnek van egy koncepciója, ami alaposan kihatna a budapestiekre, ha elnyerné a főpolgármesteri széket. Megkérdeztük!

A városvezetés összetettségéhez képest egy elég karcsúnak tűnő koncepcióval állt elő, melynek lényege, hogy Budapest legszebb helyeit gyalogosan meg lehessen közelíteni, vagyis egy nagy parkos területet alakítana ki a betondzsungel közepén. Akármennyire is furcsán hangzik több nyugati országban sikeresen működik ez a modell egy ideje.

A szerkesztőségben szó volt az interjú kapcsán az ötletről és kettős érzelmeket váltott ki szinte mindenkiből. Tény, hogy a turistáknak jobb lenne, illetve hosszú távon több gazdasági és kulturális vonzata is lenne, de az ott élőkre milyen hatása lenne?

Az interjúban politikai programjáról kérdeztük autós szemszögből, természetesen a tőle megszokott habitussal válaszolt. Többek között választ kaptunk arra, hogy hol húzná meg az autómentes terület határait, illetve, hogy a tiltás vonatkozik-e az elektromos és hibrid autókra. Arról is mesélt, hogyan oldaná meg az adott kerületekben élők parkolási problémáit. Az áruszállításra is lesz kidolgozott terve, csakis elektromos autókkal és kora reggel lehet majd behajtani ebből a célból.

Az interjú végén még a Formula 1 is szóba került, annak hőskoráról, illetve a jelenéről is kendőzetlenül kifejtette a véleményét.

Figyelem! Az Alapjárat alapelveitől eltérően hardcore politikai tartalom is található a Puzsér Róberttel készült videóban. A szerkesztőség autómentes belvárossal kapcsolatos álláspontját az interjúban feltett kérdések tükrözik. De hogy a másik fél is meg legyen hallgatva, bejelentkezünk Tarlós István főpolgármester úrhoz is, hogy elmondhassa, Ő hogyan látja Budapest közlekedésének jövőjét.

Addig is mondd el, mit gondolsz Puzsér programjáról! Megvalósítható? Egyáltalán lesz esélye autómentessé tenni Budapest belvárosát?

Kapcsolódó írások

Kiss Mihály a csapat Porschéja mellett
2018. december 07.
Az Alapjárat 2017-ben már készített vele interjút, azonban azóta eltelt egy szezon és ahogy ismerem Misit, nem otthon ült.
A Red Bull Air Race egyik pilótája a Parlament előtt repked
2019. február 06.
A Red Bull Air Race január végén kiadta a 2019-es naptár tervezetet, abban még szerepelt a magyar főváros, Tarlós István azonban nem adta meg az engedélyt a verseny szervezőinek

További hírek