Röhögj te is az orosz Rolls-Royce részletein + VIDEÓ

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-11-08, 11:56

A ruszkik készítettek egy videót legújabb büszkeségükről, az Aurus Senatról. Bár ne tették volna.

Az Aurus vállalat nem kisebb megbízatást kapott az orosz államtól, minthogy készítse el az elnöki limuzinok generalisszimuszát, mely minőségben, megjelenésben és biztonságban maga mögé utasítja a romlott nyugat hasonló termékeit. Az elnöki limuzint 2013-ban kezdték fejleszteni és 5 évnek kellett eltelnie, mire az elvtársak szigorú minőségbiztosítási rendszerében (haha) megfelelőnek találták. Az Aurus Senatot 2018-ban a Genfi Autószalonon, illetve Putyin negyedik beiktatási ceremóniáján láthatta először a nagyközönség.

Aurus Senat oldalról
Túlságosan nem kell hunyorítani, hogy a Rolls-Royce Phantomot lássa meg az ember az Aurus Senatban

Az orosz elnök korábban egy Mercedes-Benz S600 Pullman Guard védelmét és kényelmét élvezhette, most meg itt van neki ez a … remek orosz termék. Az autó ráadásul már a pórnép számára is elérhető, a moszkvai márkakereskedésben polgári változatban is megvásárolható. A pórnép szóhasználat lehet, nem helytálló, mert 80 millió forintos árával nem biztos, hogy az átlag orosz fogja megvásárolni, de mivel azon a környéken rengeteg oligarcha él, a márka joggal számít a sikerre. Meg aztán elképzelhető, hogy politikához közeli üzleti körökben elvárt lesz az S Mercik, 7-es BMW-k, Rollsok, stb. lecserélése a hazai produktumra.

Aurus Senat hátulról
Hm, az autó ebből a szögből is ismerős valahonnan. Ja igen, a Rolls-Royce Phantomra hasonlít

De mit kell tudni az Aurus Senatról? A jelenlegi változatot egy 4,4 literes V8-as, 590 lóerős benzines erőforrás és egy 62 lóerős villanymotor együttesen mozgatja. Merthogy a modern szelek tükrében hibrid a monstrum. Menetteljesítményei elég meggyőzőek a 3 tonnánál is nehezebb limuzinnak, 0-ról 100-ra 4,9 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig elektronikusan van 250 km/h-ra korlátozva. Később állítólag érkezhet egy V12-es kivitel is 800 lóerővel. Úgy látszik, míg nyugaton mindenki downsizingol és fogyasztást csökkent, addig az oroszok jó magasról tesznek minderre.

Aurus Senat szemből
Szemből nézve is kiköpött mása a brit luxusautónak

A vállalat készített egy kedvcsináló videót, melyben igyekeznek megvillantani a luxuslimuzin minden részletét, hogy aztán birtoklási vágytól vezérelve minden tehetős vásárló szaladjon is a szalonba befizetni a kezdőrészletet. Én nem tenném, elmondom miért. Az illesztési hézagok mérete ma már a kisautók esetében is ciki lenne, a kezem a legtöbb helyen kényelmesen beférne a lemezek közé. Az utazók privát szféráját védendő, a B-oszloptól hátra függönyöket szereltek az autóba, melyek elektromosan működtethetők. Erre az extrára lehetnek a legbüszkébbek az oroszok, legalább ötször megmutatják a videóban. Talán ez az autó legnagyobb villantása.

A pohártartó is elektromosan működik, de a videó tanulsága alapján nem sieti el a dolgot. Igazán vehették volna a fáradtságot a stúdióban, hogy leportalanítják, mielőtt rögzítik a mutatványt. Az első ülések a 3-mal ezelőtti 7-es BMW-ből jöhettek, legalábbis ránézésre, a tetőbe épített kapaszkodók pedig a 40 évvel ezelőtt készült Csajkákból. Úgy látszik volt még készleten. A klímakezelő panel pedig talán a Honda Jazzből van, vagy legalábbis ahhoz nagyon hasonlít. Lehet rajta állítani a hőfokot, ezt is levideózták. Lol. A felhasznált anyagok sem tűnnek első osztályúnak, ennyi pénzért máshol valószínűleg jobb minőséget kap a vevő.  Kíváncsi vagyok, hogyan fogadja majd a nagyközönség az orosz felső tízezer a luxusautót. Íme, a videó, dőlj hátra és szórakozz:

Kapcsolódó írások

1957 Imperial Crown, meggyvörös, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. május 12.
1957-ben az Imperial bemutatta egyik legikonikusabb zászlóshajóját, a Virgil Exner tervezte Crownt. Az autó nem csak méreteivel, de teljesítményével és felszereltségével is túlszárnyalta a kor legelitebb luxusautóit.
1931 Cadillac Series 452 V16, RM Sotheby’s aukció
2019. szeptember 01.
Az RM Sotheby’s aukciós ház monterey-i árverésén 1,46 millió dollárért, vagyis megközelítőleg 423,7 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy 1931-es Cadillac Series 452 V16 Roadster

További hírek