Aki csak egy picit is szereti a futballt, az biztosan hallott Ronaldo de Assis Moreiráról, akit a világ Ronaldinhóként ismert meg. A brazil válogatottal 2002-ben világbajnoki aranyig menetelő virtuóz labdazsonglőr ma ünnepli a 41. születésnapját, ennek apropóján merült fel bennünk az ötlet, miszerint ideje lenne bemutatni az aranylabdás sztár mesés autókollekcióját.

Aston Martin Rapide AMR

Ronaldinho két évvel ezelőtt, 2019-ben vásárolt magának egy különleges Aston Martint Szaúd-Arábiában. Egy Rapide AMR modellről van szó, amelyet egy szívó V12-es erőforrás repít előre az utakon, amely 603 lóerőt és 630 Nm forgatónyomatékot produkál. A gyártó állítása szerint a Rapide AMR-nek mindössze 4,4 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy álló helyzetből felgyorsuljon 100 km/órára. Ebből a modellből mindössze 210 darabot gyártott az Aston Martin.

Aston Martin Rapide AMR

Ronaldinho nézegeti lelkesen az Aston Martin Rapide AMR-t
Kép forrása: arabnews.com

Audi Q7

Egyes források szerint az FC Barcelona korábbi játékosa egykoron 47 ezer amerikai dollárt fizetett a 280 lóerős hobbuterepjáróért.

Audi Q7

Audi R8

Itt egy másik modell a négykarikás márkától, a neten arról lehet olvasni, hogy Dinho viszonylag olcsón jutott hozzá a kocsihoz, az egyik portál értesülése szerint 170 ezer amerikai dollárt kellett leszurkolnia a dél-amerikai hírességnek a verdáért.

Audi R8

BMW X5

BMW X5

Bugatti Veyron

Mondhatni, hogy ez a kocsi a koronaékszere az aranylabdás fenomén autógyűjteményének, hiszen az 1000 lóerős sportkocsi olyan sokba kerül, hogy azt inkább le sem írom.

Egy képmontázson Ronaldinho és a Bugatti Veyron

Ferrari 458

Ronaldinho állítólag 345 ezer amerikai dollárt fizetett a sárga színű sportkocsiért. A 458 az F430-at váltotta, az olaszok a 2009-es Frankfurti Autószalonon leplezték le a kocsit. A motorháztető alatt egy 4,5 literes V8-as motor terpeszkedik, amely 562 lóerő és 540 Nm nyomaték leadására képes.

Rnaldinho támaszkodik neki egy Ferrarinak
Kép forrása: Instagram

Ronaldinho egy Ferrari társaságában
Ronaldinho egy másik Ferrari társaságában

Hummer H2

A sebesség mellett a biztonság is fontos a mindig mosolygós futball-legenda számára, aki 53 ezer amerikai dollárt fizetett ezért a négykeréken járó monstrumért. Azt tudtad, hogy elektromos Hummer is van már? Ha nem hiszel nekem, akkor kukkants be Arnold Schwarzenegger garázsába. Ne habozz, hidd el, a Terminátor autókollekciójára is érdemes vetni egy pillantást!

Hummer

Lamborghini Aventador

Több forrás is azt állítja, hogy Ronaldinhónak bizony van egy saját bejáratott Lambója. Az biztos, hogy egyszer Miamiban egy sárga színű Aventadorral furikázott, de az is hótziher, hogy azt a verdát csak kölcsönözte. Ez persze nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a garázsában is van egy Aventador.

Ronaldinho egy Lamborghini Aventador mellett

Ronaldinho egy Lamborghini Aventador mellett

Mercedes-Benz E-osztály

A Goal.com úgy tudja, hogy a Bajnokok Ligája-győztes játékos egy ezüst színű Merci E-osztályt is birtokol. A jelek szerint a derék brazil csillag nem sűrűn pózol azzal a kocsival (már ha tényleg van neki egy ilyen kocsija). Vagy igen, csak egyszerűen nem tette ki a fotókat a közösségi oldalaira.

Porsche Carrera S

Ezért a kocsiért 113 ezer amerikai dollárt sem sajnált Ronaldinho. A Carrera S egy 3,6 literes, 6 hengeres motorral van szerelve.

Ronaldinho a Porsche Carrera S mellett

Amennyiben érdekel egy Ferrari 488 GTB közelebbről, nézd meg ezt a rövid videót!