csütörtök - 2023. szeptember 28.
24.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Saját közösségi oldalt alapít Elon Musk?

2022. március 30. | 01:01

Ha az ötlet valósággá válna, biztosan akadna néhány követője.

Egy Twitter-felhasználó kérdésére reagálva Elon Musk kilátásba helyezte, hogy a jövőben saját közösségi média platformot alapítana. A kérdező arra volt kíváncsi, hogy a Tesla vezérigazgatóját érdekelné egy olyan online fórum, mely nyílt forráskódú algoritmusokból áll, ahol a szabad véleménynyilvánítást helyezik előtérbe és amelyen a lehető legalacsonyabb szintre szorítanák vissza a propagandabejegyzéseket.

Elon Musk
Fotó: Depositphotos

Elon Musk elsősorban a Twitteren mutat komoly aktivitást, ezen a felületen az amerikai milliárdosnak 79 millió követője van. A Tesla-vezér a közelmúltban éles kritikát fogalmazott meg a közösségi médiával kapcsolatban, mely szerint ezek a vállalatok aláássák a demokratikus jogokat, a felhasználókat pedig a véleményszabadságuk gyakorlásában korlátozzák. Az üzletember a Twitteren szavazást is indított a kérdésben, ahol kiderült, hogy a válaszadók 70 százaléka nem érzi magát korlátozva.

Számos különböző próbálkozást láttunk már arra, hogy valaki a jelenleg uralkodó közösségi platformokkal szemben konkurens ötletekkel állt elő. Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója egy úgynevezett metaverzum, azaz valóságosnak ható virtuális tér létrehozását tervezi. Ha Elon Musk is beszáll a versenybe, annak mindenesetre izgalmas következményei lehetnek.

Nyitókép: Depositphotos

Így ne használd a légkondit a kocsiban! Eladó az a Ferrari, mellyel Schumacher elbukta az 1998-as világbajnoki címet

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!