2023. augusztus 11. | 09:28

Az Autobahn aszfaltján mutatta meg a 320d BMW, hogy még mindig hozza azt, amit kell.

A legtöbbször olyan videók futnak nagyot az internet bugyraiban, ahol különböző szupersportautókat hajtanak meg az Autobahn aszfaltján, jellemzően bőven 300 km/óra feletti végsebességgel.

A TopSpeedGermany és a NoSpeedLimitGermany YouTube-csatorna viszont arról ismeretes, hogy egészen hétköznapi autókat is megjáratnak a német autópályán. Utóbbin egy 2007-es E91-es BMW tűnt fel 320d kivitelben, manuális váltóval.

Ebben a Touring BMW-ben a soros négyhengeres dízelmotor 163 lóerőt és 340 Nm-t produkál, amelynek eredményeképp 223 km/órás végsebességre képes a gyári adat szerint. Ehhez pedig 8,6 másodperces 0-100-as gyorsulás társul.

Egy szép állapotú példány szerepel a videóban, vonóhoroggal a hátulján, amelyből sejthető, hogy rendesen használták is a családi kombit. A megszokottól eltérően egy utas is volt a kocsiban, feltehetően az autó tulaja. Ez azt is jelentette, hogy a teszt során plusz súlyt cipelt az autó.

Több szakaszt is kipróbálnak vele a német autópályán, amely során a 320d szépen eléri a kicsivel 220 feletti sebességet, ám ennél tovább nem megy. Egy ponton egy 911-es Porschét is utolér, majd meg is előzi.

Amennyiben érdekelnek ennek a 3-as BMW szériának a típushibái, akkor egy sorhatos benzines verzió példáján keresztül azt is elolvashatod ebben a cikkben.

Depositphotos