2022. november 22. | 08:17

Az első hírek után sokan azt hitték, mégsem remake-et készít Spielberg, aki mellett most két híres név is felbukkant.

Már 2022 februárjában kiszivárgott, hogy Steven Spielberg valamilyen Bullitt című filmhez köthető projekten dolgozik. Nemrég viszont kiderült, hogy konkrétan egy Bullitt filmen munkálkodnak, ami egy újradolgozása, újragondolása lesz az eredeti műnek.

A munkában segítségére van Josh Singer, híres forgatókönyv író és Bradley Cooper, szintén híres színész. A film legnagyobb főszereplője mégis az az oliva-zöld Mustang, amiről még a Ford is megemlékezik időnként. 2001-ben, 2008-09-ben és utoljára 2019-ben is készítettek emlékmodellt, ami azonos szín mellett kicsit feszesebb technikát és pár menő Bullitt logót foglal magában.

Nem véletlen, a film egyik legikonikusabb jelenete az a hosszas autós üldözés, amiben egy fekete Dodge Charger mellett ez a Mustang is szerepel, amink a kormánya mögött Steve McQueen ült.

Érdekesség, hogy a filmnek ezt a jelenetét kifejezetten nehéz volt leforgatni, mert a Charger egy sokkal komolyabb autónak számított akkoriban, mint a Mustang. Erősebb és stabilabb, ezért szinte minden körülmények között gyorsabb volt, így sokszor gondot okozott az üldözési jeleneteket élőben felvenni.

A jelenet forgatásához még meg is piszkálták a Mustangot, de a Charger 440 köbhüvelykes motorjának 375 lóereje még úgy is sok volt, hogy az autó nehezebb. A Chargert vezető kaszkadőr szerint nagyon nehéz volt, hogy néha visszább kellett lassítania, hogy a Mustang beérje, de vannak városi legendák, miszerint egyszerűen lehúztak két gyertyapipát a 8 hengeres motorról.

Ford