Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
kedd - 2023. december 05.
-0.5 °C
enyhe havazás
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Szárnyakat raktak egy BMW-re és megnézték, hogy tud-e repülni - VIDEÓ

2023. február 13. | 13:53

A nem mindennapi kísérlethez nem mindennapi kivitelezés is jutott.

Talán gyerekkorodban a matchboxokkal vagy elvetemült számítógépes játékokban csalásokkal biztosan eljátszottad már, hogy milyen lehet az autóval repülni. Ez mérnököket is foglalkoztat, így mostanában a repülő autó kérdésköre is napirenden van.

Bár nem biztos, hogy ugyanezen a koncepciós síkon, de most a francia Vilebrequin autós YouTube-csatorna is megpróbálta megalkotni a repülő autót. Ők kicsit egyszerűbben közelítették meg a kérdést.

Fogtak egy öreg 5-ös BMW-t, tettek rá vitorlázó szárnyakat és nekiküldték nagy tempóval egy ugratónak. Az elmélet jó, az elképzelés labilis, a megvalósítás pedig egészen zseniális, a végeredményt viszont nem spoilerezem el.

Gondolhatnánk, hogy egy ilyen mutatvány sem a sofőr, sem az autó számára nem életbiztosítás, így eleinte kisebb ugratót szerettek volna egy alaposan becsövezett autóval. De végül inkább született egy nyolc méter magas rámpa, aminek később nekiküldték a BMW-t.

Így már nem csoda, hogy senki sem akart az autóban maradni és megvárni a földetérést, úgyhogy átalakították távirányítós autóvá. A kormányt és a gázpedált is egy-egy önálló modul kontrollálja.

Bár nem volt egyszerű megtanulni az irányítását és eleinte volt 1-2 balul elsült kísérlet is, végül sikerült a rámpára vezetni a szebb napokat is látott BMW-t. Az eredmény pedig magáért beszél. Ehhez 120 km/órával kellett nekimenni a spéci rámpának. 

Ha értesz franciául, érdemes végignézni, de ha csak angolul, akkor érdemes lehet a fordító butácska szövegével próbálkozni. Viszont ha egyik sem, akkor a 29. perchez érdemes odatekerni, akkor jön a lényeg.

BMW
Négysávos út közepén álltak neki verekedni Miskolcon - VIDEÓ Megint az autópályán haladva aludt Teslájában egy sofőr - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!