2023. november 22. | 12:21

Árverésre kerül A Wall Street farkasa forgatásán összetört Lamborghini Countach néhány további filmes relikviával együtt.

Elszomorító látvány egy legendás autót ilyen kondícióban látni, ám az alábbi Lamborghininek épp ez adja esszenciáját. A hófehér, ütött-kopott (inkább előbbi) állapotú Countach ugyanis a Leonardo DiCaprio főszereplésével fémjelzett, 2013-as A Wall Street farkasa című film egyik legszórakoztatóbb jelenetének részese volt.

Tíz év távlatában kijelenthető, hogy Martin Scorsese önéletrajzi filmdrámája olyan jól sikerült, hogy biztosan klasszikus válik belőle, amelyhez nagyban hozzájárult DiCaprio mellett Margot Robbie, Jonah Hill, Matthew McConaughey és még számos színész. A film egy brókerről szól, aki a nagy tőzsdei krach után saját – kétes legalitású – céget alapít, majd hazugságokkal és cselekkel épít fel egy egész birodalmat.

A siker és pénz persze teljesen megrontja őt is, így ismerkedik meg az ivással és drogokkal, miközben semmi értékét nem becsüli. Ezen káros szenvedélyek egyvelegnek válik áldozatává a hófehér (Bianco Polo) színű 25th Anniversary edition Lamborghini Countach.

Mivel a rendezőzseninek nem tetszettek a replika járművek, a forgatás során eredeti Lambókat használtak. Bizony, még az összetört Countach is egy igazi olasz bikajelvényes autó.

Most pedig valaki meg is szerezheti magának, ugyanis árverésre kerül a vásznon látott „roncs” a Bonhams gondozásában, Abu Dhabiban. A november 25-én esedékes licit során a legmagasabb összeget kínáló ügyfél megszerezheti a mindössze 658 darabos szériában készült modell egy különleges darabját, az 1989-es, ZA9CAOSA6KLA12692 alvázszámú Countach-t a filmben látható sérüléseivel együtt.

A 3 perc 11 másodpercig vásznon szereplő autó mellett azonban egyéb filmes relikviákat is átadnak a szerencsés új tulajdonos részére. Többek között a rendező széke, az egyik a film négy legikonikusabb jelmezei közül, egy a felvételek indításánál is használatos csapó, illetve olyan eredeti DVD-k és lemezek, amelyeket Scorsese, DiCaprio és Robbie írtak alá.

Az előzetes becslések alapján 1,5-2 millió dollár (524-700 millió forint) közötti összegért kelhet el a csomag. Ez már a második Countach 25th Anniversary, amiről idén hírt adunk, ugyanis egy másik, szintén a forgatásról származó, azonban hibátlan példány decemberben kerül árverésre az RM Sotheby’s eseményén New Yorkban.

Depositphotos