Szváziföld királya 19 Rolls-Royce-t vásárolt magának és a családjának

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-18, 11:53

Az uralkodó nem sajnálta a pénzt.

Nagybevásárlást tartott III. Mswati szváziföldi király, az afrikai uralkodó magának és szeretteinek vásárolt 19 Rolls-Royce-t (amelyeket már le is szállítottak), de a hírek szerint 120 BMW árát is kicsengette az 51 éves férfi.

III. Mswati király november elején vette át a Rolls-Royce-okat, amelyeket rajta kívül az édesanyja és a feleségei használhatnak egy kivételtől eltekintve. Az uralkodónak (aki 2018 áprilisában átnevezte országát eSwatini Királyságra) 15 felesége és 23 gyereke van, szóval önként jelentkezőből biztos nem lesz hiány. A 19 luxuskocsi között megbújt egy Rolls-Royce Cullinan, amit állítólag a király ígényei szerint szabtak testre, azt rajta kívül senki nem használhatja.

Helyi médiaértesülések szerint őfelsége 120 BMW-t is vásárolt a Rolls-Royce-ok mellett (BMW 540-esekről és X3-as SUV-okról lehet hallani elsősorban). Mswati amúgy odáig van a német kocsikért, erről tanúskodik az a 20 darab Mercedes-Maybach S600 Pullman is, amelyek a garázsában álldogálnak (ennek a modellnek a páncélozott verziójával járkált Budapesten nem is olyan régen Erdogan török elnök, hatalmas felfordulást okozva a tömegközlekedésben is). Miért ne alapon egy Maybach 62 és egy BMW X6-os is van Mswati tulajdonában, de 2018-ban vett magának egy magángépet is, kicsivel több mint 13 millió dollárért.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.

További hírek