2024. január 04. | 13:02

Azt hitte a teherautó vezetője, megússza a többmilliós károkozást, de a kamerák világában ez nehezen kivitelezhető. Hamar meg is találták és kérdőre vonták.

2023. december 14-én egy daruval felszerelt teherautó sofőrje drága hibát követett el. Mindössze figyelmetlen volt, ami bármelyikünkkel megeshet, ám ezután megpróbálta eltussolni a dolgot, ez pedig már más történet – pláne, ha nincs olyan szerencséje, mint kollégájának az M31-esen.

Az M0-son haladva ugyanis félig felemelve hagyott gémmel közlekedett, amikor elért egy úgynevezett portáltáblát. Ezek azok a hatalmas kék táblák, amiket egy keretre szerelnek fel, és áthaladunk alattuk egy-egy csomópont előtt például.

A nyitott gém azonban beleakadt a táblába, és hatalmas rést vágott bele. Szerencse, hogy nem ment gyorsan a sofőr, ugyanis ennél sokkal súlyosabb következményei is lehettek volna az esetnek.

Itt azonban még nem ért véget a károkozás, ugyanis egy párszáz méterre található következő portáltáblát is sikerült lezúznia. Ezt követően húzódott félre, majd miután meggyőződött róla, hogy a céges autóban nem keletkezett kár, becsukta rendesen a darut és – mintha mi sem történt volna – továbbment.

Nem tudjuk, hogy az útkezelőnek tűnt-e fel a közeli kamerák képén vagy valaki a teherautó mögött közlekedők közül jelentette az esetet, végül azonban 21 kamera képén keresztül követték nyomon útját, és így megtalálták a vétkes járművet. Annak tulajdonosa, vagyis a cégvezető nem tudott semmit az incidensről, és nagyon megdöbbent a történtek láttán.

Természetesen készséges volt az ügyintézésben, melynek során a jármű biztosítójának bevonásával intézték el a kárkifizetést, így a cégnek komolyabb költsége – az emelkedő kötelező felelősségbiztosítás díján túl – nem merült fel. Kérdés, hogy mit szólt a főnök beosztottja tettéhez…

Nem csak a tábla legyártási díja, de a csere munkaköltsége sem olcsó dolog, a Magyar Közút több millió forintra taksálja a két portál javítását. A felvétel alatt kommentelők között akadt, aki hangsúlyozta, hogy sok építkezés van a környékükön, és szinte mindennapos a fuvarozók valamilyen károkozása, majd a helyszín elhagyása.

Reméljük, hogy aki más tulajdonát megrongálja, az vállalja a felelősséget tettéért, hisz azon túl, hogy etikátlan, bűncselekmény is a cserbenhagyás. Az esetről készült videó az alábbi oldalon tekinthető meg.

Depositphotos