2023. december 05. | 07:25

Hajmeresztő pillanatokat élt át néhány közlekedő, amikor egy nyerges vontató az M31-es autópálya két sávját elfoglalva kezdett kacsázni, majd uralmát vesztve sodródott tovább.

Ahogy a közútkezelő szólt előre, országszerte leesett az első hó, amelynek természetesen több közlekedő is áldozatává vált - Budapesten ezeket tapasztalhattuk november 30-án, csütörtökön. Nem tudni, hogy a megfelelő gumik hiányoztak-e az alábbi videón látható nyerges vontatóról, mindenesetre nem csak magának okozott kellemetlen pillanatokat a sofőr.

A teherautóknál különösen veszélyes a megcsúszás, hisz az irányíthatatlanná váló nagyobb tömeg még inkább tehetetlenül sodródik, és tarol le szinte bármit. Ezúttal szerencséje volt a kamionosnak, mert nem ment neki semminek, de a mögötte haladók nem köszönték meg az ijesztő jelenetet.

A helyszín az M31-es autópálya, ahol már több érdekes jelenetet láthattunk korábban – például a Magyar Közút kivilágított autójába gyér forgalom mellett belerohanó szír autóst. Most a november 30-i havazás okozott problémát Gödöllő irányában egy kamionosnak.

A BpiAutósok YouTube-csatornájára feltöltött videóhoz csak egy nagyon rövid magyarázatot adott a felvételt készítő olvasó. Igazából a látható dolgokat írta le:

„A havas/jeges úton a külső sávban a kamionos megcsúszott és elkezdett először kacsázni, aztán szembe is fordult.”

A fedélzeti kamrás autó előtt haladt egy Skoda Octavia sofőrje, aki szinte a kamionos mellett volt, mikor az elvesztette uralmát a jármű felett. A sofőr ugyan vészfékezésre kényszerült, de más óvintézkedésre nem volt szükség.

A felvétel vége felé egy kisáruszállító sofőrje is megjelenik a videózó autó mellett, ám ő nem kényszerült nagy fékezésre – mindenesetre a vészvillogót helyesen kitette. Legnagyobb meglepetésünkre a kamion végül semminek nem ment neki, így valószínűleg kissé megemelkedett pulzusszámmal, de a sofőr és a többiek is továbbhajthattak.

Depositphotos