csütörtök - 2022. October 06.
20 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Traktorból művészi alkotás? A Pininfarina ezt is megoldja

Az olasz tervezőcég a mezőgazdaságban jól ismert New Holland vállalat számára alkotta meg ezt a koncepciót.

A New Holland mezőgazdasági gépekkel foglalkozó vállalatot a 19. század végén alapították az Egyesült Államokban, székhelye azonban ma már Olaszországban található. Az információ ismeretében talán nem is annyira meglepő, hogy a cég Straddle névre keresztelt traktor koncepciójának tervezését a legendás Pininfarina csapata végezte el.

A New Holland leírása alapján a futurisztikus kinézetű, elektromos meghajtású munkagépet elsősorban szőlőültetvényeken tudnák hasznosítani, ahol általában szűk helyeken kell manőverezni anélkül, hogy a tőkék vagy a termés megsérülne.

Egy ilyen jellegű munkához kifinomult stílusú traktor illik. A tervezők elmondása szerint a munkagép kialakítását a pezsgőspohár alakja ihlette. A körbefutó üveg kivételesen jó kilátást biztosít, az áramvonalas karosszéria az autók sportos vonalait idézi, dinamizmust kölcsönözve ennek a traktornak. Ritkán lehet ilyen szavakat használni egy mezőgazdasági géppel kapcsolatban, ám ami szép, az szép.

Ha ez a koncepció gyártásba kerül, előfordulhat, hogy a Lamborghini vetélytársat kap a stílusos traktorok piacán? Nos, a New Holland egyelőre nem szolgált részletekkel, annyit azonban lehet tudni, hogy a Straddle elektromos meghajtást kaphat.

„A formabontó Straddle traktorkoncepcióink betekintést enged a jövő mezőgazdasági innovációjába, melyet a prémium bortermesztők a szűk ösvényekkel ellátott szőlőültetvényeken hasznosíthatnak majd. Ebben az ötletben a New Holland szakértelme és a Pininfarina tervezőinek legendás meglátásai egyesülnek” – fogalmazott Carlo Lambro, a New Holland márka elnöke.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!