Újabb őrült Lada átépítés az oroszoktól

Közzétéve:
2020-07-02, 12:19

Nem semmi módon faragták át ezt a kései kocka Ladát.

Nem ez az első eset, hogy a Garage 54 orosz YouTube csatornán valamilyen eszelős autóépítési projektet látni. Ráadásul most egy másik csatornával, a Workroom Siberia embereivel működtek együtt egy Lada 2107 átépítésében. A cél nem más volt, mint hogy egy lépegető autót faragjanak úgy, hogy a hátsó kerekek helyére egy érdekes szerkezetet építenek.

Ehhez meg kellett erősíteni a jármű vázát, hogy ne hajoljon meg az extrém használat során, valamint a kipufogót is módosítani kellett. Maga a lépegető szerkezet kialakítása egészen szép mérnöki teljesítmény, a lábak elemeit pedig egy nagy fémlemezből vágták ki CNC lézervágóval. A szerkezetet az alvázra erősített kerethez és a kabinon áttolt vascsőhöz hegesztették, a felnihez pedig excenteresen rögzítették, így alakult ki az érdekes, 3D modellezett hajtási rendszer.

A tesztút során működőképesnek bizonyult a szerkezet, ám az autó mozgása semmiképp nem nevezhető sikkesnek. Látszólag minden terepen elboldogultak vele, az üléspozíció viszont bizonyára kényelmetlen volt a jelentősen megemelt farrész miatt.

Kapcsolódó írások

Gödörbe zuhant Lada
2019. november 20.
Csőtörés miatt szakadt be a beton az autó alatt.
Lada 4x4 low rider elölről
2020. január 22.
A ma már Lada 4x4 néven futó járművet alaposan átfaragták.

További hírek