2023. február 28. | 08:38

Nem köszönte meg a mutatványt a B3 fényezése, de az arra járók sem.

Egészen meghökkentő látványnak lehettek szemtanúi azok a túrázók Ausztriában, akik egy szűk ösvényen egy Alpina B3 Touringgal találták szembe magukat. A méretes jármű beszorult a sziklafal és a korlát közé a Wolfgang-tónál.

Az autót egy 77 éves német turista vezette, aki vakon megbízott a GPS utasításaiban, amelynek ez lett a végeredménye. A környéken egyébként több tábla is jelzi, hogy oda nem lehet autóval behajtani, az arra járók elmondása alapján pedig többen is próbálták figyelmeztetni a sofőrt.

Még az sem zavarta, hogy az ösvény egyre keskenyebbé válik, csak akkor ocsúdott fel, amikor már teljesen megszorult az autója. Az ösvényen így teljesen elakadt a turistaforgalom, több csoport is feltorlódott.

Az esethez a Sankt Gilgen-i tűzoltók érkeztek ki, akik a korlát eltávolításával kiszabadították az autót. A kiérkező rendőrök megszondáztatták a sofőrt, ám az nem mutatott ki alkoholfogyasztást.

A férfit ennek ellenére megbírságolták a közlekedési táblák figyelmen kívül hagyásáért. Ezek után egy csúnyán lehorzsolt fényezésű, izmos Alpinával folytathatta újtát.

Az Alpina B3 egyébként egy 3,0 literes, sorhatos motorral dolgozik, amely több mint 460 lóerőt produkál. Kevesebb mint 4 másodperc alatt van százon, de a kétszázhoz sem kell neki 13 másodperc. Emellett a Touring kivitel 500-1510 liter közt variálható puttonnyal rendelkezik.

Erről a humoros esetről az jutott eszembe, amikor egy sofőr behajtott két épület közé a Ferrari Roma sportautójával, és megszorult. Az sem kisebb meghökkenést váltott ki az arra járókból.

Az is érdekes kérdés, hogy mi a felelőssége a GPS-nek az ilyen esetekben? Vagy teljesen a sofő a hibás? Egy korábbi olvasói levél alapján válaszolt a szakjogász erre a talányra, amit itt olvashatsz el.

A turista ösvényen rekedt Alpináról ezen a linken lehet képeket nézni.

Depositphotos