Villámcsapás miatt repült egy aszfaltdarab a mozgó autó szélvédőjébe, közölte a CNN. A villámcsapás a 10-es autópálya aszfaltját tépte fel Florida államban, Pensacola és Tallahassee között. A balesetben két ember megsérült, de szerencsére nem életveszélyesen.

A baleset helyszínére riasztott tűzoltók egy Ford pickupot találtak, amelynek a szélvédője és a hátsó ablaka is betört. A jármű két utasa megsérült, de nem súlyosan, ők egy helyi kórházba kerültek. Azt senki sem tudja pontosan, hogy miért repült a levegőbe az aszfaltdarab.

Betört szélvédő

Chris Vagasky meteorológus a Washington Postnak azt mondta, hogy a legelterjedtebb elmélet szerint víz szivárgott az út repedéseibe, ami a villámcsapás hatására azonnal elpárolgott. A hirtelen és hevesen táguló, gázzá váló folyadék a levegőbe lökte a darabot, éppen akkor, amikor a Ford pickup arra járt. A megdermedt aszfaltdarab átrepült az első szélvédőn, majd a középső ülésnek csapódott, végül a hátsó ablakon is átrobbant.

Az autóban utazóknak nagy szerencséjük volt, sokkal súlyosabb sérüléseket is szenvedhettek volna, ha a nehéz aszfaltdarab eltalálja őket. Hála égnek nem így történt, ellenkező esetben – jó eséllyel – most egy tragédiáról kellett volna beszámolnunk.