A 12,9 méter hosszú Terra Wind RV lakóautó első ránézésre nem sokban különbözik a hasonló kategóriába tartozó járművektől. John és Julie Giljam, a Cool Amphibious Manufacturers International (CAMI) alapítói azonban olyan közlekedési eszközt álmodtak meg, mely az aszfalt mellett akár vízen is képes haladni. A tervezők nem javasolják a jármű használatát hosszabb tengeri utakhoz, ám a felszereltsége és kényelmi szintje egy jachtéhoz hasonlítható.

Hagyományos körülmények között a Terra Wind RV 128 km/h-s végsebességre képes, a teljesítményért egy Caterpillar 3126E, 330 lóerős turbódízel motor felel. Ezekkel az adatokkal gyorsulási versenyre nem neveznék be, ám ez a jármű nem is ezzel a rendeltetéssel született meg. Az igazi varázslat azonban akkor kezdődik, amikor elfogy az aszfaltborítás.

Egy tó vagy egy folyó partjához érve ugyan meg kell állni, ám korántsem azért, mert itt véget ér az utazás. Néhány percre azonban szükség van az úszó módra történő átálláshoz. A lenti videóban a prototípus szerepel, a tervek szerint a sorozatgyártásba kerülő változatnál vízre ereszkedés előtt már nem kell majd kiszállnia a sofőrnek. A Terra Wind RV 8 csomóval, azaz körülbelül 14 km/h-val képes haladni a vízen, ám ebben az esetben tényleg nem a sebesség számít.

A lakóautó belső terének kialakítása sok lakóépület felszereltségét lekörözi. Az első sorban található ülések, valamint az ülőgarnitúra egy nappaliban is kiválóan mutatna. A hátsó szekcióból lenyitható rámpa napozásra, vagy vízbe ugrásra is használható. A fürdőszoba-részleg ékköve egy pezsgőfürdő funkcióval ellátott kád, ahol az utazók a vízen ringatózva élvezhetik a forró víz bizsergető hatását.

A határtalan luxusért azonban borsos árat kell fizetni. A Terra Wind RV vízen járó lakóautóját 715 ezer euróért, azaz több, mint 250 millió forintért kínálják. Nézzük azonban a jó oldalát: ha valaki lakóautóra és hajóra is vágyik, annak elegendő ezt a járművet megvásárolni, hogy földön és vízen is élvezhesse az utazást.