Zöld zónákat hoz létre a Volvo a svédországi Göteborgban

Közzétéve:
2021-01-13, 15:39

A svéd autógyártó ezekben a zónákban kívánja tesztelni az önvezető technológiát, valamint az elektromos infrastruktúra működését.

Úgynevezett zöld városi zónák jöhetnek létre a svédországi Göteborg városában, melyek tervezésében a Volvo is jelentős szerepet tölt be. A svéd autógyártó ezeken a területeken ideális körülmények között tesztelheti az önvezető technológiát, a forgalomban résztvevő járművek közti összeköttetést, a megosztott közlekedést, valamint az elektromos infrastruktúra működését.

Az ötlet nem új, 2018 végén már felvetődött egyszer, ezt finomítanák. A Volvo ezekben a zónákban kipróbálhat olyan dolgokat, mint az autók földrajzi viszonyok miatt életbelépő korlátozásai, ami azt jelenti, hogy a járműveknek bizonyos területeken tisztán elektromos módra kell váltaniuk és tartaniuk kell a sebességhatárokat.

látkép tervezet Göteborgból

Az újonnan kiépített közlekedési infrastruktúra lehetővé teszi az aktív biztonsági rendszerekkel való kapcsolatfelvételt, így a forgalomban résztvevők hasznos információkat oszthatnak meg egymással a biztonságosabb autózás érdekében. A göteborgi zöld zónákban természetesen lesz elegendő elektromos töltőállomás, valamint néhány önvezető taxit is szolgálatba állítanak.

Mivel a göteborgi zöld zónák kialakítását a Volvo a kezdetektől felügyelni fogja, biztosítani tudják a teszteléshez szükséges környezetet. A svéd autógyártó elmondása alapján a munkálatok már 2021 tavaszán megkezdődhetnek.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Volvo elektromos autókat fog gyártani Kínában
2017. április 21.
A Volvo egyelőre meg nem nevezett típusát Kínában fogják gyártani és 2019-től lehet majd megvásárolni, jelentették be a Shanghai Autószalonon
Minden új Volvóban lesz elektromos hajtás
2017. július 06.
A svédek sem maradhatnak ki az ígérgetésből: csatasorba állítják a Polestart is, hogy 2019 után már minden Volvóban legyen villanymotor

További hírek