hétfő - 2023. február 06.
-10.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Zöld zónákat hoz létre a Volvo a svédországi Göteborgban

2021. január 13. | 16:39

A svéd autógyártó ezekben a zónákban kívánja tesztelni az önvezető technológiát, valamint az elektromos infrastruktúra működését.

Úgynevezett zöld városi zónák jöhetnek létre a svédországi Göteborg városában, melyek tervezésében a Volvo is jelentős szerepet tölt be. A svéd autógyártó ezeken a területeken ideális körülmények között tesztelheti az önvezető technológiát, a forgalomban résztvevő járművek közti összeköttetést, a megosztott közlekedést, valamint az elektromos infrastruktúra működését.

Az ötlet nem új, 2018 végén már felvetődött egyszer, ezt finomítanák. A Volvo ezekben a zónákban kipróbálhat olyan dolgokat, mint az autók földrajzi viszonyok miatt életbelépő korlátozásai, ami azt jelenti, hogy a járműveknek bizonyos területeken tisztán elektromos módra kell váltaniuk és tartaniuk kell a sebességhatárokat.

Az újonnan kiépített közlekedési infrastruktúra lehetővé teszi az aktív biztonsági rendszerekkel való kapcsolatfelvételt, így a forgalomban résztvevők hasznos információkat oszthatnak meg egymással a biztonságosabb autózás érdekében. A göteborgi zöld zónákban természetesen lesz elegendő elektromos töltőállomás, valamint néhány önvezető taxit is szolgálatba állítanak.

Mivel a göteborgi zöld zónák kialakítását a Volvo a kezdetektől felügyelni fogja, biztosítani tudják a teszteléshez szükséges környezetet. A svéd autógyártó elmondása alapján a munkálatok már 2021 tavaszán megkezdődhetnek.

Visszaestek a BMW és a Volkswagen eladási mutatói 2020-ban 56 ezer Golfot kénytelen visszahívni a Volkswagen

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!