Az akkumulátor téli felkészítése

Közzétéve:
2019-11-23, 07:30

Sokunkban felmerül a kérdés a hideg téli hónapok érkezése előtt, hogy vajon kibírja-e az autó akkumulátor ezt az időszakot.

Mindenkinek a megnyugtatására írom, olyan ember még nem született, aki erre biztos választ tudna adni, viszont sokat tehetünk annak érdekében, hogy a baj ne következzen be.

Az akkumulátorok élettartama

Az új autóban található, gyárilag beszerelt akkumulátorok élettartama a leghosszabb, átlagosan 6-8 évre tehető. A másodlagos piacra készített akkumulátorok minősége már eltérő, átlagosan 3-6 év közé tehető a kifutási idejük.

A hideg minden akkumulátor kapacitását csökkenti, ezért érezzük azt, hogy egy 3-4 éves akkumulátor már nehezebben indít, ekkor javasolt az akkumulátor cseréje és nem ajánlatos megvárni azt, ha már az akkumulátor képtelen beindítani a motort.

Természetesen vannak kivételek is, amikor minden előjel nélkül indításképtelenné válik az akku, ilyenkor zárlat vagy szakadás keletkezik, ami szintén az elhasználódás jelét mutatja, és az öregebb akkumulátorokra jellemző.

Akkumulátorok a LESTI AKKU Kft egyik boltjában

Ha használt gépjárművet vásárlunk és nem tudjuk az akku „előéletét”, akkor ajánlott akkumulátor szaküzletben egy állapotfelmérést készíteni, ahol nagy eséllyel meg tudják állapítani az életkorát, és láthatunk egy pillanatnyi állapotot az akkumulátor kondíciójáról. A Lesti Akku Kft. szaküzleteiben ez a felmérés percek alatt elvégezhető.

3 jótanács, hogy ne hagyjon cserben az autónk a hidegben

  1. Ha lehetőség van rá, vizsgáltassuk meg egy erre alkalmas szervízben vagy szaküzletben az autónkban lévő akkumulátort.
  2. Minden esetben, még ha nem is látjuk szükségesnek, töltsük fel az akkumulátort egy erre alkalmas akku töltővel. Ősszel, még a hideg beállta előtt adjunk egy frissítő töltést az akkumulátorunknak, és ha ennek ellenére úgy érezzük, hogy mégis nehézkesen indít, ne sajnáljuk a pénzt egy új akkumulátorra!
  3. Ha az akkumulátorunk már elmúlt 4-5 éves, biztos, ami biztos cseréljük le egy újra, hogy biztosan elkerüljük a hideg hétfő reggelen nem induló autó esetét.

Az akkumulátor élettartamát nehéz meghatározni, mivel minden autó, minden felhasználás más és a gyártók számtalan különböző minőségű akkumulátort készítenek.

Nagyjából egy tank üzemanyag árából megkímélhetjük magunkat egy esetleges kellemetlenségtől, és biztosak lehetünk abban, hogy nem kell aggódnunk a következő 3-4 téli szezontól.

Biztonságos autózást kívánunk mindenkinek!

LESTI AKKU Kft. csapata

További autós hírek

Venczel János versenyző nyilvános posztjára bukkantunk a Facebookon és megdöbbentünk a meglehetősen precíz, aljas tolvajtempón. Írja: “Kedves Ismerőseim!! 300.000 Ft…

Dél-Pesten, a 18. kerületi Méta utcán gondolta úgy a fekete BMW X5-ös sofőrje, hogy olvasónkat veszélyeztetve [email protected] a világra valamint,…

Közúti közlekedési baleset történt 2020. január 18-án kora délután az M2-es autóúton Dunakeszi irányából Vác irányába vezető oldalon – írja…

A magától gyorsító autók eddig 110 balesetet és 52 sérülést okoztak Amerikában, a helyi hatóságok ezért 500 ezer Teslát is…

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt január 17-én az esti órákban Salgótarján belterületén, a Rákóczi úton. A gázolás következtében a…

Kapcsolódó írások

Elektromos autók töltése
2019. március 12.
A mobilizált áramforrás  
Tesla Model 3 szemből
2019. június 16.
A Model 3 a világ összes elektromos autóját kenterbe veri, ha a minél gyorsabb feltöltésről van szó.
álmos sofőr
2019. május 26.
Akár 30 métert is megtehetsz másodpercenként vakon, amennyiben 110 km/órás tempónál elszundítanál
Az akkumulátorok és a hideg örök harca
2017. január 26.
Az akkumulátorok nagy része a hideg beálltával adja meg magát - a baj elkerülhető, ha időben cselekszel