Zoltán egy ma már nagynak számító benzinmotorral venne Opelt, előtta azonban szakértőnkhöz fordul tanácsért.

„Tisztelt Opelguru!

Egy 2014-es évjáratú, 2,4-es benzines (FWD) Opel Antara vásárlásán gondolkodom. Meg szeretném kérdezni, hogy mire kell odafigyelni ennél a típusnál? Esetleges típushibák vannak-e?

Köszönöm szépen válaszát!

Zoltán"

A kép illusztráció

Ahhoz, hogy minél pontosabb választ tudjunk adni a kérdésre, felkerestük Kis-Tót Vincét, a Csergő Opel Alkatrész és Szerviz Centrum szervizvezetőjét, aki kifejtette, milyen tapasztalatokat szereztek eddig az Opel Antara ezen kivitelével kapcsolatban.

Az A24XE/A24XF motorkódú benzines Antaráknál előfordulhat a vezérműlánc zörgése, idő előtti megnyúlása. Találkoztak már számos példánnyal, amelynél olajszivárgási problémák voltak, valamint a vezérműtengely szabályzójának meghibásodása is előjöhet.

A kettőstömegű lendkerék cseréje nem olcsó mulatság, így erre érdemes felkészülni egy ilyen idős autó esetében. A kormányműnél is szivároghat olaj, de a szervo szivattyújának zajossága sem kellemes.

A hűtőből is szivároghat a folyadék, a lengőkarok szilentjei pedig nem viselik jól a hazai utakat. A nagy tömeg miatt a fékeket is elég sűrűn kell cserélni Vince tapasztalatai szerint.

Egyébként egy vállalható típusnak tartja az Opel Antarát, de bele lehet futni nagyobb összegű javításokba. Éppen ezért vásárlás előtt mindenképp egy alapos átvizsgálást javasol.

Opel