Olvasónk egy nem annyira elterjedt modellt nézett ki magának, a Skoda-guru pedig válaszol a kérdésekre.

„Tisztelt Alapjárat!

Egy használt, max. 50 ezer kilométert futott Skoda Scala Style 1.0 TSI, kézi váltós autó vásárlásán gondolkodom. Volt szerencsém kipróbálni, de nem tudom a típushibákat ennél a kocsinál. Mire/mikre érdemes figyelni ennél a konfigurációnál?

Előre is köszönöm információjukat.

Üdvözlettel,

Károly"

A kép illusztráció

Annak érdekében, hogy minél hasznosabb és szakszerűbb választ adjunk, felkerestük Orosz Krisztiánt, a VW-csoportos autókra szakosodott Doni Motors szerviz vezetőjét, aki elmondta tapasztalatait a típusról.

Krisztián szerint ez az ezres motor egy nagyon jól eltalált darab, nem találkozott még olyan hibával, ami típushibának mondható. Az persze itt is igaz, hogy a közvetlen befecskendezés miatt a szívócsatornákban és a szelepeken megjelenhet a kokszosodás, de ezt a karbantartási jelleggel elvégzendő munkát nem szabad típushibának tekinteni.

Kifejezetten ajánlott a Skoda Scala városi és rövidebb távú utazásokhoz már csak a mérete miatt is. Mondjuk egy négytagú családnak nem ez a legideálisabb választás egy spanyolországi nyaraláshoz, de a motorja kiválóan teljesítene.

Nyaraláshoz lehet, hogy egy Octavia kombi ideálisabb, ebben a cikkben az 1.8 TFSI Octavia típushibáiról olvashatsz. Nem a legjobb konstrukció ez a motor, így érdemes vigyázni vele.

Ha pedig érdekel, mit tud egy V6-os Superb, akkor ezt a bemutatót se hagyd ki:

Skoda