szombat - 2023. február 04.
3.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Hahun kettő eladó példány van belőle, Tamás mégis imádja. Megveheti a Lincolnt?

2022. augusztus 20. | 16:35

Óriási kérdés, hogy az olcsó netes alkatrészforrások minden helyzetben megoldást jelentenek-e majd, amikor olvasónk fiatal Lincolnjának szüksége lesz egy kis szerelői szeretetre.

„Kedves Gábor!
Szeretnék csak információt gyűjteni egy ritka típusról, hátha tudna segíteni, válaszát előre is köszönöm. Egy Lincoln MKZ érdekelne, hogy érdemes-e kezdeni vele, milyen hibái jellemzőek, alkatrészpótlás adott-e, és hogy önnek mi a véleménye róla.
Üdvözlettel
Tamás”

Lincoln MKZ
Kép: Lincoln

Kedves Tamás!

Szeretem a kihívásokat, már maga a kérdés is az. Nekem roppant mód tetszik az MKZ, 2015-ben Amerikában találkoztam a típussal, ami nem csoda, hisz nem csak Magyarországon ritka, Európában sem elterjedt típus (talán nem is forgalmazták). Sajnos emiatt nem igazán érhetők el releváns hazai tapasztalatok a típussal kapcsolatban. A 2017-től kapható újabb modell elölről teljesen elvesztette az egyéni formáját (kicsit Jaguarra hajaz), a háta és a belseje a korábbihoz hasonló maradt.

Mivel a márka a Ford-konszern része, az alkatrészek is zömében megtalálhatóak valószínűleg más (amerikai) Ford típusokban, ezeknek az alkatrészellátása sokszor nem is olyan problémás, mint elsőre gondolnánk. Még a tengerentúlról történő szállítással együtt is néha kedvező áron, relatíve gyorsan beszerezhetőek.

Sajnos azt nem tudom, hogy az utóbbi 1-2 év negatív fejleményei, melyek az autóipari szállítási láncokat sok esetben szétzilálták, milyen hatással vannak ezeknek az autóknak az alkatrészellátottságára. Ehhez feltétlenül mai, amerikai autótípusokra szakosodott szervizek és alkatrészbeszerzéssel foglalkozó cégek alkalmazottainak konkrét tapasztalataira lenne szükség.

Felkai Gábor

Felkai Gábor: ötven éve az autók körül!

Közel harminc éve foglalkozom autókkal legalább hobbiszinten, illetve kereskedőként. Valójában azonban már két éves koromban is elsősorban az autók érdekeltek, ha így nézem, inkább ötven éve. Több mint 50 saját autóm volt, amióta jogosítványt szereztem, ehhez adódik jó néhány további típus, amelyeket rendszeresen használtam rövidebb-hosszabb ideig, és lassan 20 éve veteránozom is.
A számok talán soknak tűnnek, pedig valójában érteni nem lehet az autókhoz, legfeljebb az átlagosnál kicsit több ismerettel rendelkezni róluk. Ezt a kis pluszt szívesen megosztom bárkivel, ha megírja vásárlással, eladással és típusválasztással kapcsolatos kérdését az info@alapjarat.hu címre. Amennyiben írsz nekünk, az megjelenik majd az Alapjárat.hu felületein, hogy mások is okuljanak.

Csúszik a kuplung, de miért? Mondj jobbat, ha tudsz! Fiat Multipla 2005 – Teszt és videó

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!