szombat - 2023. június 10.
22.5 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Háromhengeres Skoda Fabiát vennék, mi baj lehet?

Olvasónk Skodát cserélne Skodára, de előtte szakértőnkhöz fordul tanácsért.

„Kedves Alapjárat!

Használt autó vásárlása előtt állok, régi Feliciámat cserélném egy újabb modellre. Maradnék a márkánál, főleg városi közlekedésre kellene. Kettes Fabia modelleket néztem az 1,2-es, 69 lóerőseket. Mikre kell figyelni egy ilyen típusnál?

Köszönöm a választ!

Viktor"

A kép illusztráció

Annak érdekében, hogy minél hasznosabb és szakszerűbb választ adjunk, felkerestük Orosz Krisztiánt, a VW-csoportos autókra szakosodott Doni Motors szerviz vezetőjét, aki elmondta tapasztalatait ezzel a motorral kapcsolatban.

Krisztián szerint ezeknél a háromhengereseknél már akár 60 ezer kilométer után is jelentkezhetnek a vezérműlánc problémái, amelyet többek közt az indításkori zörgés alapján lehet észrevenni. Szerencsére nincsen „okoskerék" ezekben, így javítás/csere sem hatalmas költség.

Fokozottan oda kell figyelni az üzemanyag minőségére, valamint a megfelelő karbantartásra, az olajcsere intervallumainak helyes megválasztására. Egyébként nem kifejezetten szereti ez a motor a városi cirkálást, nem ritkán előfordul, hogy elégnek bennük a szelepek.

Amennyiben érdekel, hogy az 1,6-os szívómotor esetében mire érdemes figyelni, akkor ezen Fabia kortársának számító Passatról szóló cikket is érdemes megnézned.

National Motor Museum / Heritage Images / Getty Images
Szülni vittem a feleségem, gyorshajtási csekket kaptam. Kérhetem a bírság mérséklését? Elvárja a többi autós, hogy szabálytalanul ráhajtsak a forgalomtól elzárt területre. Megtegyem?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!