2021. március 02. | 11:21

A lágy hibrid meghajtással szerelt Vitarával szemléltettük az összkerékhajtás előnyeit téli körülmények között.

2021-ben a Suzuki összes személyautója hibrid hajtáslánccal érhető el, közülük a két legnépszerűbb a Vitara és az SX4 S-Cross esetében az 1,4 literes, turbós benzinmotort 48V-os lágy hibrid hajtással egészítették ki. Az említett két autó már megfordult szerkesztőségünkben, így aktuális videónkban most arra voltunk kíváncsiak, hogy hogyan viselkedik téli, havas körülmények között az összkerekes Vitara.

Nagy meglepetés nem történt, hiszen ugyanúgy kell vezetni, mint eddig, azonban az, hogy az elektromos rendszer az alsó fordulatszámtartományban segít be a benzinmotornak jóval kiszámíthatóbb teljesítményleadást tesz lehetővé. A fékezés közben visszanyert energiával a benzinmotor valamelyest tehermentesül, így némi üzemanyagot is spórolhatunk és a károsanyag-kibocsátás is csökken.

Az AllGrip összkerékhajtással stabilabban haladhatunk, nagyobb tapadást biztosít, amikor csúszós, hóval fedett útfelületeken gyorsítunk. A hibrid rendszert, összkerékhajtást és a különböző vezetéstámogatókat figyelembe véve a Vitara jó ár-érték aránnyal bír a piacon, GL+ feleszereltségben most kedvezményesen 6 570 000 forintért juthatunk hozzá összkerekes Vitarához, a csúcsváltozatért 7 980 000 forintot kell fizetni. 2021. februárjától viszont a márkánál a Preferencia Program segíti az újautó értékesítést:

A program célja, hogy egy egyszeri önerő (20-40%) befizetését követően olyan megoldást kínáljon a leendő tulajdonosoknak, amely elősegíti, hogy bizonyos időközönként új autóba tudjanak ülni.
A futamidő végén keletkezik egy beszámítási különbözet, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy megállapodjanak egy márkakereskedővel, és a következő finanszírozási szerződésben önerőként használják fel a fennmaradó összeget. Így akár a futamidőtől függően, 3-5 évente, a Suzuki friss modellpalettájából választhatnak az ügyfelek egy számukra megfelelő új gépjárművet.