hétfő - 2022. szeptember 26.
11.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A jobbkéz-szabály: amit a legtöbben rosszul alkalmaznak - VIDEÓ

Pető Attila Kreszprofesszor hetente jelentkező sorozatában ezúttal egy nagyon fontos és sok tévedésre alapot adó KRESZ-szabályt magyaráz el, érthetően, hogy többé te se nézd be a jobbkezet.

Ha bárkit megkérdeznénk, hogy melyik a legismertebb szó a KRESZ-ben, biztos, hogy a legtöbben kapásból rávágnák, hogy a jobbkéz-szabály. Nagyon sokan mégsem tudják egészen pontosan meghatározni, hogyan is alakul egy elsőbbségi helyzet egy egyenrangú kereszteződésben, amikor három vagy négy autó érkezik oda egyszerre. Akik most járnak vezetni tanulni, azok is beszámolhatnak arról, hogy rengeteget köröznek az oktatójukkal a külvárosi kis utcákban, pont ott, ahol a jobbkéz-szabályt leggyakrabban alkalmazni kell. A forgalmi vizsgán aztán mégis az egyik leggyakoribb bukási ok a szabály nem megfelelő alkalmazása. A Kreszprofesszor ezúttal mindent elmond, amit a jobbkéz-szabályról tudni kell.

A sorozat első részében a villamosok elsőbbségéről, míg a másodikban a STOP-táblák rejtelmeiről volt szó. A következő részben pedig: Végre értem a veszélyt jelző táblákat.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!