Jogsiszerzés a COVID árnyékában: érdekes számok láttak napvilágot

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-02-17, 14:41

A vizsgaközpont pszichológusainak 2020-ban is bőven volt dolguk.

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont tavaly a tavaszi leállástól eltekintve a járványügyi korlátozások mellett is biztosította a vizsgázási lehetőséget, amelyből összesen 680 ezret bonyolítottak le a 2020-as év során.

Március utolsó harmada és május közepe között nem lehetett vizsgázni, azt követően a vizsgaközpont megnövelt kapacitással, hétvégi időpontokat biztosítva az átlagosnál is több közlekedési vizsgát bonyolított le az elmúlt esztendőben. Ebből kifolyólag nem nőtt a várakozási idő, a vezetői engedélyre pályázók még a legzsúfoltabb időszakokban is jellemzően két héten belüli időponthoz jutottak, írta meg a központ.

Jogosítványok egymás hegyén-hátán
Kép forrása: MTI/Pénzjegynyomda

A legtöbben, 117 ezren B kategóriás elméleti vizsgát tettek, a forgalomban 96 ezren próbáltak szerencsét. A szaktanfolyami vizsgáztatás összesen 72 414 vizsgaeseménye közül 51 685 esetben gépkezelői, 13 847 esetben GKI tehergépkocsi vezető, 5717 esetben pedig GKI autóbusz-vezető képesítés megszerzésével próbálkoztak a jelentkezők, tudatta a Vizsgaközpont.

A vizsgaközpont pszichológusai is kitettek magukért, ők 2020-ban összesen több mint 14 ezer pályaalkalmassági vizsgálatot hajtottak végre. A vasúti területen 38 671 (alapvizsgák és időszakos vizsgák összesen), míg a hajózásban 17 353 vizsgát regisztrált (belvízi kedvtelési célú és hivatásos, valamint tengeri hajós vizsgák) a KAV.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

jogosítvány naptáron, ceruzával
2020. június 18.
Önhibájukon kívül nem kerülhetnek hátrányos helyzetbe a tanulóvezetők.
Egymásra dobált vezetői engedélyek felülről fotózva
2019. november 13.
Gyorsabban lehet majd jogosítványhoz jutni.

További hírek