Madárkakis lett a szélvédőm, mit tegyek? Íme néhány jó tanács!

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-06-02, 10:26

A madárürülék az autósok egyik legnagyobb ellensége. A legjobb, ha elébe mész a bajnak.

A madarak igencsak nagy bosszúságot tudnak okozni az autósoknak, ha az ember óvatlan, akkor bizony könnyedén pórul járhat, emiatt pedig kénytelen-kelletlen időt kell szakítania az autóját beterítő madárürülék eltüntetésére. Íme néhány hasznos tanács arra az esetre, ha beüt a ménkű.

Madárürülék egymás mellett parkoló járműveken

Rossz ránézni azokra az autókra, amelyeket kakis szőnyegbombázás ér, de nyilván az a legelszomorítóbb, amikor a saját kocsinkra zúdul a magasból érkező salakanyag. A legegyszerűbb az, ha megelőző csapást mérsz, a tekinteteddel érdemes keresni, kutatni  a gyanús jeleket, mielőtt leparkolsz egy ismeretlen, fás részen. A madarak gyakori ottlétének szemmel is jól látható nyomai vannak az aszfalton és a parkolóhelyeken.

Ha mégis megtörténik az, amit mindenki szeretne elkerülni, akkor nincs mit tenni, minél előbb el kell tüntetni a madárkakit az autóról. Vannak olyanok, akik az ecetre esküsznek, a szakboltok szerint azonban érdemesebb speciális tisztítószerekkel nekikezdeni a madárürülék eltüntetésének, de ilyen esetekben a szivacs, langyos víz, PH-semleges sampon koalíció is a hasznos lehet. Ha az imént felsoroltak egyike sincs éppen kéznél, akkor sok-sok meleg víz és valamilyen törlő alkalmatosság is megteszi, amely nem karcolja szét a szélvédőt és használat után nyugodtan ki lehet dobni a kukába.

Szélvédőt tisztító lány

Ha a gyorssegély után is maradnak csúnya foltok az autón, akkor bizony egy komplett autómosásra is be kell nevezni, mert a madárürülék a fényezésben is kárt tud tenni, ha nem pucolják le időben.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Baleset-megelőzés (Facebook)

Kapcsolódó írások

Forgalmi dugó Amerikában
2019. december 03.
Most azért volt miért sajnálni a jenkiket.
E10 Check
2020. január 08.
Ha még mindig parázol az új 95-ös benzintől, akkor csekkold le az oldalt.

További hírek