péntek - 2022. december 09.
2 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 683 Ft
D 700 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Mennyibe kerül egy autót fenntartani? - VIDEÓ

2021. november 03. | 14:53

Anno az első autómnak futottam neki, ötletem sem volt, hogy mennyibe is kerül az éves fenntartása. Persze számoltam a fogyasztással, nézegettem, hogy a kopó-fogyó alkatrészek mennyibe kerülnek, de közel sem tudtam megsaccolni a pontos összeget. Onnan nézve nem tűnt horrornak, de amint megtapasztalja az ember és visszaszámolja egy évre, ijesztő számokkal szembesülhet.

Azt gondolnánk, hogy csak tankoljuk és megy. Néha egy-egy olajcsere, mi az nekünk. Pedig nem csak ennyi. Ha a karbantartást nézzük, drága magyar - szégyellnivaló - úthálózatunk komolyan próbára teszi a futóművünket. Az utakon futó autók átlagéletkora itthon tavaly 14,7 év volt, ilyenkor már bőségesen kijönnek drágább javítások és típusbetegségek. Az üzemanyagok ára soha nem látott egekbe tört, ráadásul a mindenféle biztosítási díjak is folyamatosan drágulnak.

Egészen horrorisztikusak ezek a fenti sorok, de félreértés ne essék, nem akarok senkit sem lebeszélni az autózásról, legfeljebb azt, akinek végképp nincs rá szüksége, mert egy anyagi horror. Napjainkban vastagon végig kell gondolni, hogy szükségünk van-e egy ilyen jellegű teherre az életünkben, mert most egy év távlatában azt látom, hogy nem egy sétagalopp. De hogy nekem pontosan mennyibe is került? Nézd meg a videót, és egy részletes levezetés után kiderül!

Hivatalos: közösen fejleszti tovább a Bugatti és a Rimac az elektromos hiperautók új generációját Kupésított ID.4 érkezik, íme a Volkswagen ID.5

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!