A Nissan is komoly kedvezményt ad az elektromos autókhoz

Közzétéve:
2020-06-08, 08:51

A Leaf bizonyos változataira így a maximális állami támogatás igényelhető.

Amióta a kormány bejelentette, hogy a 11 milliós vételár alatti elektromos autókhoz 2,5 millió forint állami támogatás igényelhető, azóta számos importőr új árakat hirdetett meg elektromos autóinak alapkiviteleihez annak érdekében, hogy növeljék a keresletet a villanyautóik iránt. A Peugeot e-208 esetében két felszereltségi szint is befér a 11 milliós határba az árváltoztatásnak köszönhetően, az alapkivitel így pedig már 8 millióért hazavihető. A 2008-as crossover villanyos változatánál is elengedtek 1,1 milliót, így az alapmodell 8,5 millió forintért vásárolható meg támogatással együtt.

2019-es Nissan Leaf elölről

A Nissan is lépett, hiszen az egyik legnépszerűbb elektromos autó, a Leaf esetében ők is komoly kedvezményt adnak. 1,8 milliót faragtak a villanyautó alapkivitelének árából, így már 8,2 millióért hazavihető a 40 kilowattórás modell, amelynek WLTP ciklus szerinti hatótávja 270 kilométer.

A Kia e-Niro például 8,4 millióba kerül állami támogatással együtt, itt 600 ezer forintot engedett el az importőr. Amennyiben kedvet kaptál a koreai villanyautóhoz, ebben a tesztvideóban kiderül, hogy mit tud:

Kapcsolódó írások

Végre egy pofás elektromos autó – II. generációs Nissan Leaf
2018. január 19.
Megérkezett az új Nissan Leaf, új megjelenés, nagyobb teljesítmény, hosszabb hatótávolság, még több kényelem: lassan igazi autó lesz a teljesen elektromos járgány?
2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  

További hírek