2021. augusztus 29. | 09:50

Négy nap Horvátország és három nap Bosznia-Hercegovina után rengeteg élménnyel és történelmi tudással lettem gazdagabb, de anyagilag mennyivel lettem szegényebb? Végigszámoltam az egészet, sőt, hét ember összes költségvetését végigvezetve tudom megmutatni, mennyiért lehet most külföldön nyaralni.

A horvát szállásról korán elindulva hamar átértünk Boszniába, ahol azonnal lenyűgöző táj fogadott. Bár az érzelmek vegyesen alakultak, mert a bosnyákoknak valami különleges fétise van az utca közepén való megállással kapcsolatban, de maga a hely, azon belül Szarajevó csodálatos. Egészen elképesztő, hogy hányféle kultúra fér meg egymás mellett, nem csak az utcán, de az építészetben és a vallásban is.

Szarajevóból pedig nem kell messzire menni, hogy az 1984-es téli Olimpia maradványait bejárhassa az ember. Szinte egészen félelmetes, ahogy az otthagyott, majd a Dél-Szláv háborúban lőállásnak használt sport-építményeket elkezdte visszavenni a természet. Az alig 25 éve lezárult háború nyomai vastagon látszanak és érdemes is megnézni, mert félelmetes hangulata van. Ha idén nem is jutsz el erre a környékre, nézd meg a videónkat a témában és garantálom, hogy kedvet kapsz az utazásra.

Az első, horvátországi részt itt tekintheted meg: