vasárnap - 2022. szeptember 25.
12.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Szabad 2009-től gyártott Mercedes kupét venni?

István kupé kivitelű, benzines Mercedes E-osztályt vásárolna, Marcinak éppen volt egy ilyen autója korábban, de csalódott benne. Őszinte szavak, hátha még nem késő.

„Kedves Balló Marci!

Több levelet olvastam a tanácsairól az Alapjáraton, és én is szeretnék egy kis segítséget kérni. Autóvásárlás előtt állok, a kiszemelt példányok: Mercedes E Coupe 2009-2013-ig (C207 sorozat), itt leginkább benzinesben gondolkodnék, de mivel nem volt még Mercedesem és nem találok semmit a típusokról, ezért a tanácsát kérném. Mire kell figyelni a vásárlásnál, milyen típushibái vannak a modellnek?

Köszönettel: István”

Mercedes C207
Forrás: Mercedes

Kedves István!

Köszönöm levelét. Szerencséje van, mert nekem volt egy ilyen autóm, igaz, csak rövid ideig a 220 CDI motorral és 7-sebességes automata váltóval. Véletlenül vásároltam, mert jó volt az ára, ráadásul a modelfrissített kivitelt sikerült találnom. Sokat reméltem tőle, végül mégis csalódnom kellett. Felsorolom pro és kontra a tapasztalataimat, amelyeket fél év és kb. 10 000 km alatt gyűjtöttem.

Előnyök:

  • remek utazóautó kellemes teljesítménnyel, autópályára tökéletes futóművel
  • prémium összeszerelés és anyaghasználat
  • klasszikus kupéforma
  • az intelligens LED-fényszórók kivételesen hatékonyak

Hátrányok:

  • városban a futómű kényelmetlenül kemény
  • a hétsebességes váltó „buta”, kellemetlen, esetlen és ahogy olvastam, idősebb korban megbízhatatlan
  • BKV busz-ülések kemény töméssel a szedán foteljeihez viszonyítva
  • az üvegtető árnyékolója perforált, nyáron éget a nap, télen pedig „süti” fejét a hideg
  • az óriási ajtó miatt kényelmetlen a ki- és beszállás, gyakran lehetetlen is.

Mivel az enyém dízelmotoros volt, használati tapasztaltaim nincsenek a benzinesekkel, ám a telepen előfordult néhány CGI (vagyis közvetlen befecskendezéses benzines) és szinte mind kék füstöt eregetett a kipufogójából hidegen, kilométerfutástól függetlenül. Ha talál egy jót, azt érdemes lehet megvenni, de a későbbiekben fontosnak tartom a 25-30 ezres olajcsere-periódusokat megfelezni. Konkrét típushibákra a W212 Mercedes Facebook-csoportjának tagjai tudnak majd válaszolni, akik sokkal többet tudnak nálam a típusról és rendkívül segítőkész srácokként ismertem meg őket.

Kellemes vásárlást kívánok!

Üdv:

Marci

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!