Új kampány: A gyalogosokat ellenőrzik a rendőrök Pesten

Tóth Balázs
Közzétéve:
2020-02-28, 22:14

Rajtaütésszerűen folyik az akció.

Budapesten heti két alkalommal, előre be nem jelentett helyszíneken és időpontokban fogják ellenőrizni a rend őrei a gyalogosok szabályszerű közlekedését nagy forgalmú gyalogátkelőhelyeknél - adta hírül a kreszvaltozas.hu internetes portál.

Eddig 2020-ban kilenc halálos gázolást regisztráltak csak a fővárosban, ezekből hat esetben a gyalogos volt a felelős a vizsgálatok szerint. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője Balogh Ádám elmondta, a balesetek oka gyakran az, hogy nem a zebrán mennek át az úttesten, vagy a piros jelzés ellenére megkísérlik az átkelést.

A gyalogosok ezen túlmenően nem kellőképpen körültekintőek, sokan körülnézés helyett a telefonjukba bújnak, s a zenehallgatás is elvonja figyelmüket.

Az akció célja, hogy a gyalogosok közlekedési morálját javítsák. Már két ellenőrzésre sor került, az elsőre 2020. február 18-án Budapesten a Blaha Lujza téren, a VII. kerületben a Baross téren valamint a VII. kerületben az Erzsébet körút és a Király utca kereszteződésben. A kampány során 40 gyalogossal szemben kellett intézkednie a rendőröknek. Egy héttel később, február 25-én a XX. kerülüetben a Helsinki úton zajlott a razzia, ekkor 35 esetnél fedeztek fel szabálytalanságot a járókelők részéről.

A hírek szerint figyelmeztetéssel zárultak az intézkedések, pénzbüntetés kirovásáról nem írnak.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

zombi telefon
2019. február 18.
Új országos baleset-megelőzési akció indul, mely az okostelefonozás veszélyeire hívja fel a figyelmet
gyalogos szürke kabátban a zebra előtt
2019. november 01.
Talán nem hiszed, de egy gyermek áll a zebra előtt. Tényleg.

További hírek