2023. június 12. | 09:15

Már az előtte haladó platós kisteherautó manőverén is látszott, hogy mennyire csúszik az út.

Az elmúlt napok esőzései valamivel szolidabbak voltak, mint a múlt héten, amikor az ország több pontját is elárasztották. De úgy néz ki, hogy még így is tud galibát okozni a forgalomban.

Egy autós fedélzeti kamerája készítette a felvételeken az M4-es autóút Budapest felőli végén, Vecsésen. A kamerás autó éppen állt a pirosnál és a neki balról érkező útról indultak meg járművek a vizes aszfalton.

Az először kihajtó platós teherautón látszik, hogy megcsúszott kicsit, de összeszedte, nem történt baj. Majd jött utána a jóval nagyobb teherautó, aminek már a sebességéből is látni lehetett, hogy baj lesz.

Az út vélhetően nem csak vizes volt, de már fel is fényesedett az évek alatt. Ez azt jelenti, hogy az autók annyira lejárták már, hogy a felülete teljesen sima lett. Erre ha eső esik, akkor különösen csúszóssá válik.

A teherautós húzósabb sebességgel kikanyarodva hosszasan csak tolta az orrát és nem tudta bevenni a kanyart rendesen. Az első kerekei nekicsapódtak az út jobb padkájának és onnan lepattant.

Ezután immár érthetetlen okokból egyáltalán nem fékezett a sofőr, hanem mintha lefagyott vagy rosszul lett volna (az is lehet, hogy műszaki hiba lépett fel). A teherautó tehetetlenül gurult tovább és átugratott az elválasztó járdaszigeten.

A másik oldalon egy rakás piros lámpánál várakozó autó állt szabályosan. Ezek közé hajtott be fékezés nélkül a teherautó, és több járművet is megrongált, sérültekről azonban nem tudni.

Depositphotos