2023. december 19. | 11:05

Nem lett jó vége a fiatal fiú számára az anyja autójával veretésnek.

Kivételesen nem büntetőfékezéssel kapcsolatban akadt dolga a hatóságoknak. Ezúttal egy 18 éves fiatal gondolta, hogy ő mindenki felett áll.

A fiú anyja Toyota C-HR crossoverével sietett valahová az M1-es autópályán még tavasszal, amikor a nagy forgalomban, esős időben egy előtte haladó autóstárs többszöri reflektorozást követően sem kívánt tágítani előle. Tudjuk, idegölő lehet, amikor úgy gondoljuk, képesek lennénk gyorsabban menni, de ilyen körülmények között aligha egy friss jogsis az, aki megvillogtathatja képességeit.

Alapvetően persze igaz, hogy a belső sáv csak előzésre szolgál, és a jobbra tartási kötelezettség mindenkire vonatkozik. Azonban – ami ezúttal is előfordult – sűrű forgalom esetén, ha biztonságosan nem tudnánk a külső sávba besorolni vagy ott haladni, olyankor haladhatunk a belsőben is folyamatosan.

Nos, ez nem tetszett a fiatal férfinak, aki végül megunta a műsort, és jobbra kihúzódva a sértett mellé ért, majd a kesztyűtartóból elővett egy (később kiderült, hogy airsoft) fegyvert, amellyel fenyegető mozdulatokat tett autóstársa felé. Ezt követően, mivel egy előtte haladó jármű miatt lassításra kényszerült volna, inkább lassítás és irányjelző használata nélkül bevágott az őt „feltartó” elé.

Pechjére fedélzeti kamera volt a járműben, így tette nem maradt következmények nélkül. A Győri Járási Ügyészség most vádat emelt ellene közúti veszélyeztetés bűntette miatt, mivel manőverével az utazók testi épségét kockáztatta.

Ez három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, és bár valószínűleg nem születik ilyen súlyos ítélet, legközelebb kétszer is meggondolja, hogyan előzzön meg valakit. Persze ehhez előbb vissza kell kapnia jogosítványát, melyet határozott időre elvesznek tőle.

Nem ez volt az első eset, hogy egy ideggyenge magyar sofőr keménykedett valakivel. A bűncselekményt rögzítő fedélzeti kamera felvétele alább látható:

Depositphotos