péntek - 2023. szeptember 29.
14.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Árverezik az italos cég vagyonát, 40 milliós Audira is licitálhatsz

2023. május 18. | 14:25

Az árverés első köre sikertelenül zárult, így most ismét meghirdetik az értékes autót, valamivel olcsóbban.

Jelenleg is felszámolás alatt van az Ital Magyarország Kft. és a Bognár-Vin Kft. Ezért vagyonukat és vagyontárgyaikat felszámoló cégek próbálják pénzzé tenni.

Ez azért is lenne fontos, mert amikor a két vállalat fizetésképtelenné vált, rengeteg dolgozót és partnert hagytak cserben. Ezekhez pedig több száz milliós tartozás is társult, amelyet képtelenek voltak megadni.

Mind a két vállalatot a Bognár család tagjai birtokolták, de tavaly október óta zajlik a felszámolás. A Bognár-Vin Kft. adósságai rendezése érdekében egy felszámoló cég harmadszorra bocsátott árverésre a vállalat ingóságait.

Eleinte 227 millió forintért próbáltak meg eladni lédig és palackozott borból álló vagyont, de ez sikertelen volt. Később 75, majd harmadszorra 50 százalékos áron próbálták meg ismét.

Így már elérték azt a szintet, hogy egyes borok literét 90, míg palackját 260 forintért próbálják eladni. Pedig az árverésre bocsátott tételek mennyisége elég komoly.

Van itt 882 ezer liter lédig borkészlet, bő 126 ezer üveg minőségi palackozott bor, közel 1500 üveg Ági és egyéb szörp, illetve bő 600 kiló borászati segédanyag. Ezenfelül több tízmilliót érő csomagoló és palackrendező gép is az árverés tárgya.

A licitnek része egyébként egy alig 52 ezer kilométert futott Audi is. Egy 2020-as SQ8-ról van szó, amelyet eleinte 45, később már csak 40,5 millió forintért próbáltak meg elárverezni, sikertelenül.

Az ügyben egyébként nem maradtak egyedül sem a partnerségi viszonyban volt borászatok és alkalmazottak sem. Az állam stratégiailag kiemelt jelentőségű csődeljárássá minősítette az ügyet, erre korábban nem volt példa.

Depositphotos
F1: Eddie Jordan szerint Verstappen lehet minden idők legjobbja Egy kiégett BMW és körforgalomban driftelő autós is felbukkan a rendőrség legújabb pofátlan(tan)ító videójában

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!