2023. július 03. | 08:49

Többen is meghaltak egy súlyos balesetben az M5-ös autópáylán.

Az első rendőrségi beszámoló még július másodikán, vasárnap éjszaka érkezett. Súlyos baleset történt ugyanis az M5-ös autópálya egyik szakaszán, Kecskemét közelében.

A jelenlegi információk szerint egy Szeged felé tartó autós miatt történt a baleset. Eddig ismeretlen okokból átrepült a szalagkorláton és egy szembe szabályosan érkező autónak ütközött.

A balesetben a korai információk szerint ketten meghaltak és ketten megsérültek. Nem sokkal később, még a hajnali órákban az egyik sérült szintén elhunyt, így már három halálos áldozata van a kararmbolnak.

Az eset miatt a rendőrség teljes szélességében lezárta az M5-ös autópálya Budapest felé tartó szakaszát. Egyelőre még csak vizsgálják, hogy mi okozhatta a tragédiát, miért repült át az autós a szalagkorláton.

Az eset után a járműveket a 90-es kilométernél terelték le a szakaszról. Reggel fél hét előtt nem sokkal érkezett a hír, hogy az M5-ös érintett szakasza újra járható, a rendőrök befejezték a helyszínelést és a műszaki mentést.

Nemrégiben összeszedtük, mely utakon történt a legtöbb karambol, és ezek közül hol volt a legtöbb halálos baleset. Kiderült, hogy melyik autópályák és gyorsforgalmi utak a legveszélyesebbek. Erről ebben a cikkben olvashatsz.

MTI / Donka Ferenc