2023. május 09. | 10:27

A tolvaj eleinte nem vette észre, hogy a sofőr nem volt egyedül az autóban.

Még május 3-án este, olyan fél 11 környékén érkezett bejelentés a hatóságokhoz dulakodás miatt. A segélyvonalat egy gyalogos hívta, aki két férfit és egy nőt látott dulakodni egy bolt előtt parkoló autó mellett.

Kiderült, hogy az egyik férfi egy nem túl szerencsés autótolvaj. Hiszen meglátta az autót és azt, hogy tulaja bemegy a pár lépésre lévő boltba.

Ekkor akcióba lendült a 39 éves férfi és beült a nyitva hagyott autó sofőrülésébe. Meglátta, hogy a kulcsot is benne hagyták az autóban, tehát már nem kellett volna sok ahhoz, hogy elinduljon.

Azt azonban nem vette észre, hogy ott maradt a tulaj munkatársnője is. Ő heves mozdulatokkal megakadályozta a kocsilopást és kiszállásra kényszerítette az autótolvajt.

Mire a hatóságok kiértek a helyszínre, a lopással próbálkozó férfi elmenekült. Azonban nem tudott nyomtalanul eltűnni az éjszakában, egy járókelő látta, hogy melyik kapun ugrott be és elmondta a hatóságoknak.

A rendőrök utána mentek az említett udvarba és ott keresték tovább. Később egy fenyőfa alatt találták meg, ott próbált meg elbújni.

Nem tudni, hogy mire számított, de az intézkedés során a fát sem akarta elengedni. Azt gondolhatta, hogy ha elég erősen szorítja, akkor biztosan otthagyják a rendőrök és megússza.

Ez végül nem így lett, mert leszedték és előállították a XV. Kerületi Rendőrkapitányságra. Könnyű testi sértés és rablás bűntette mellett garázdaság vétsége miatt is felelnie kell, mivel menekülés közben egy autót is megrongált.

Depositphotos